2019 seçimlerinde Bolvadin’de AK Parti’den belediye başkan adayı gösterilmeyen Fatih Kayacan bağımsız olarak seçimlere girmişti.

Kayacan seçimde kendisini Ali Özkaya’nın aday göstertmediğini ima ederek ‘Dinarlı Ali yazar Bolvadinli Veli bozar’ sözleriyle eleştirmiş ve adeta tehdit etmişti.

Fatih Kayacan seçimlere bağımsız olarak katıldı ve seçildi.

Daha sonra AK Parti Genel Merkezi bu duruma seyirci kalmadı ve Bolvadin ile ilgili gizli bir çalışma yaptı.

Bolvadin’de bağımsız olarak seçime girerek kazanan Fatih Kayacan’da boş durmayıp, AK Parti Genel Merkezi’ne bu durumun ilçe başkanı ve yönetiminin il başkanını yanlış yönlendirmesi, milletvekillerinin de o şekilde yönlenmesiyle olduğunu defaatle vurguladı.

Benzer bir durumda İscehisar’da yaşandı.

Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti! Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti!

2019 seçimlerinde AK Parti’den İscehisar Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı müracaatında bulunan Ahmet Şahin’e İscehisar teşkilatı ‘Seni aday yapmayacağız’ dedi.

İkinci kez aday adaylığı çevrilen Ahmet Şahin’de, Demokrat Parti’den aday oldu ve seçimi büyük bir zaferle kazandı.

İscehisar seçimi de AK Parti Genel Merkezi tarafından mercek altına alındı.

O sıralar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sürekli olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiriyor, ağır hakaretlerde bulunuyordu.

Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’de bazı kişilerde metal yorgunluğuna dikkat çekerek kan kaybeden AK Parti’nin toparlanması için çaba sarf ediyordu.

İşte bu ortamda hem Bolvadin hem de İscehisar belediye başkanlarının AK Parti’ye alınması için milletvekilleri ve AK Parti teşkilat başkanlarına ‘Gereğini yapın’ talimatı verildi.

Talimat AK Parti Genel Merkezince verilmişti.

Ama hem teşkilatlar hem de milletvekilleri buna sıcak bakmadıkları için ipe un serdiler.

Bu durumu gören AK Parti Genel Merkez ilgilileri durumu Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiler ve o’da ‘Gereğini siz yapın bu katılımlara karşı çıkan kim olursa da partiden atın’ talimatını verdi.

Genel merkezde gereğini yaptı.

İscehisar ve Bolvadin belediye başkanları AK Parti’ye katıldılar. Törenleri TBMM AK Parti Grup Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan Bolvadin ilçe teşkilatının görevden alınmasını şart koşmuştu.

Bolvadin ilçe teşkilatı görevden alındı.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ise hiç bir şart öne sürmemiş sadece bir zarf vermişti Recep Tayyip Erdoğan’a.

O zarfın içindeki A4 kağıtta ise İscehisar’a yapılmasını istediği hizmetleri sıralamış ve bu talepleri iletmişti Ahmet Şahin.

Erdoğan o zarfı açtı ve okudu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye de ‘İscehisar için gerekeni yapın’ talimatını verdi.

Hem Bolvadin hem de İscehisar belediye başkanlarının AK Parti’ye geçişlerinden başta milletvekilleri olmak üzere birileri rahatsız oldu.

Bolvadin belediye başkanı hem il başkanını hem de ilçe teşkilatını görevden aldırdığı için milletvekilleri Fatih Kayacan’a biat etmekten başka çare bulamadılar.

Korktular.

Çünkü yakında kendi seçimleri olacaktı.

Ama İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin sadece ilçesine hizmet etme derdinde olduğu için güçlerini göstermek adına ona yüklendiler ve ilçe teşkilatı ile meclis üyelerini dizginlemeyerek İscehisar’a yapılacak pek çok hizmeti engellediler, her şeye rağmen yapılmaya başlanılanları ise yavaşlattılar.

Gün geldi 2024 Mahalli İdareler Seçimi’ne aday tespitleri yapılmaya başlandı.

Bolvadin’de Fatih Kayacan’dan korkan teşkilat ve milletvekilleri orası ile ilgili en ufak bir söz etmeye çekindiler.

Ama güçlerini göstermek için yeni hedefleri Sandıklı ve İscehisar oldu.

Sandıklı’da iki dönem başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Mustafa Çöl ile İscehisar da her türlü engellemeye rağmen adını altın harflerle yazdırmayı başaran Ahmet Şahin hedef tahtasına konuldu.

İscehisar’da işleri kolaydı Ahmet Şahin’i istemezük ilan edenlerin.

Çünkü yanlarında gizli destekçileri Gültekin Uysal’ın ekibi hazırdı.

Temayül yoklamasında AK Parti ilçe teşkilatı Şahin’in aleyhine saf tuttu.

Her şeye rağmen halkın büyük bölümü Ahmet Şahin’i destekliyordu.

Bu durum o AK Partilileri rahatsız etti.

Sandıklı da ise istediğini tam yapamadı bazı AK Partililer.

Çöl hepsine çok geliyordu.

Bolvadin’e diş geçiremeyen milletvekillerinden ve teşkilatlardan bazıları Hem İscehisar hem de Sandıklı için yeni planlar yaptılar.

Birileri de bunlarla iş birliği yapmaktan geri durmadı.

Sandıklı ve İscehisar belediye başkanlarına karşı birlik oldular ve onları saf dışı etmek için ellerinden geleni yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar.

Şimdi…

Hem Sandıklı hem de İscehisar için yoğun bir çaba içerisine girerek Çöl ve Şahin’ i aday göstertmemek için Mehmet Zeybek’e oynanan oyunun benzerini oynayanlar…

Ya Sandıklı ve İscehisar başkanları kalkar da ‘Dinarlı Ali yazar, Sandıklı’lı Veli ile İscehisar’lı Hasan bu oyunu bozar’ diyerek bağımsız çıkarlarsa!

Ve…

Seçimleri de tıpkı Bolvadinli Fatih Kayacan gibi kazanırlarsa…

O zaman Recep Tayyip Erdoğan ne yapar sizleri?

Sandıklı ve İscehisar halkı yapılanları görüyor ve bu iki başkana karşı oynanan oyunlara tepkili.

Halkın kantarı belinde ve kendisine hizmet edeni mağdur edenleri hiç affetmiyor.

AK Parti Afyon teşkilatı, hiç bir dönemde olmadığı kadar güç savaşlarına sahne oldu.

Halk hizmet beklerken, halka karşı ‘Ben AK Partiyim kimi koyarsam onu seçecekler’ şeklinde kibir içerisinde olanlara hatırlatmakta fayda var.

Burası Afyon.

Afyon halkı sürü değil.

Bizden hatırlatması.

ODAK ÖZEL HABER

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ