CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, düzenlediği basın açıklamasında ikinci dönemde de CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Seçme, adaylığının CHP Gençlik Kollarında yetişen gençlerin, partinin geleceğinde söz almaları için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Seçme, “Yüzüncü yılın gölgesinde siyaset yaptığımız bu ulu çınarın filizleri olarak biz artık her seçimin ardından gözyaşlarımızla parti binasından ayrılmak istemiyoruz. Şunun bunun adamı olup, kimseye koltuk temini için siyaset yapanların safında yer almıyoruz. Alnımızın teriyle kazandığımızı, halkımızın sofrasına sunmak için geliyoruz. Afyonkarahisar gibi bir coğrafya da solcu olmak zordur. Bizden önce gelenler bir çok bedel ödediler. Onların ödediği bu bedelleri heba olsun istemiyoruz” dedi.

Yurdunuseven TBMM’de konuştu:  CHP’Lİ başkan nepotizme erken başladı! Yurdunuseven TBMM’de konuştu: CHP’Lİ başkan nepotizme erken başladı!

UMUTLARIMIZ VAR, HAYALLERİMİZ VAR

Seçme, “Yerelde ve genelde, parti bayrağını dalgalandırmak için, kliplerden, gruplardan, adamcılardan bağımsız bir siyasetin mümkün olduğunu anlatmak için geliyoruz. Aday olduğumuz makam, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, birisi Cumhuriyet Halk Parti” sözü üzerine ve o sözün ağırlığı bilinciyle bu yola çıktık. Umutlarımız var, hayallerimiz var. CHP bayrağını en az 6 ilçede,11 belde de ve il genel meclisinde dalgalandırabilmek için var gücümüzle çalışacağımız bir yolumuz var. Yönetim kurulunda görevli arkadaşlarımızla, göreve geldiğimiz ilk günlerde milletimize unutulmaz acılar yaşatan asrın felaketi ve akabinde Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinde görev yaptık” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE BAŞARININ ÖLÇÜTÜ KAZANMAKTIR

Ekonomik sıkıntılara değinerek, vatandaşı refaha ulaştırmak zorunda olduklarını söyleyen Seçme, “Siyasette başarının ölçütü kazanmaktır. İlk hedefimiz yerelde iktidarı almak ve bu güç ile genel seçimlerde partimizi başarıya kavuşturmaktır. Bilindiği üzerinde partimizde ve ülkemizde zor bir dönem geçiyor. Ekonomik kriz, yoksulluk, adaletsizlik, baskı ve şiddet her geçen gün artıyor. Halkımızın umudu kalmadı. Geleceğe güvenle bakamıyor. Bu karanlık tabloyu değiştirmek için tek çare Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda, CHP’nin iktidarını tesis etmek için, teknolojiyi, bilimi, ortak aklı hakim kılarak, laiklikten ve çağdaşlıktan taviz vermeksizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Basın toplantına, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu, parti kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, İlçe başkanları ve partililer katıldı. N\S

Editör: Nurbanu Soy