Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediyenin çalışmalarına ilişkin Meclis Üyelerine açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar tarihine ışık tutan birçok mahallesinde Meclis Üyelerinin de desteği ile tarihi dokuya uygun olarak alt ve üst yapı çalışması yaptıklarına dikkat çeken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu amaçla hem tarihi yapıların ön plana çıkmasını, hem de turizme kazandırılması yönünde çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

ULU CAMİİ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNDE

Bu çalışmalarımız tamamlandıkça turizme açılan yerlerde gözle görülür bir artış yaşandığını ifade eden Başkan Zeybek;  “Yine bu hususta Anadolu Selçukluları tarafından yapılmış tarihi ulu camiimizin dünya mirası listesine alınması için 2021 yılında bir çalışma başlatmıştık.  10 Eylül tarihinde UNESCO ülkemizdeki 5 ahşap direkli Cami’yi dünya listesine aldı. Bunlardan birisi de Tarihi Ulu Camii’miz. Bu sayede camimizin tadilat ve tamiratları konusunda UNESCO’dan ciddi ödenekler geleceğini ümit ediyoruz. Böyle bir yapıya sahip olmak koruma altına aldırmak için mesai harcayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“UZUN ÇARŞININ TRAFİĞE KAPALI KALMASI YÖNÜNDE TALEPLER VAR”

Uzun Çarşı’nın Afyonkarahisar’a yakışır bir cadde olduğunu söyleyen Başkan Zeybek; “Uzun Çarşı’da Cephe çalışmalarını geceleri çalışarak bitirdik. Burada ciddi bir kablo ve tabela kirliliği vardı. Cephelerde güzel olmayan görüntüler vardı. Arkadaşlarımız yol çalışmalarında biraz sıkıntı çekti. Çok serzenişte bulunanlar oldu. Ama bittikten sonra ciddi bir teşekkür alıyoruz.  Burayı trafiğe tek yön olarak açalım diye düşünmüştük. Ama şu anda Ot Pazarı cami önündeki çalışmalarımız da devam ediyor. Oraları da tamamlayınca esnafımızla istişare edeceğiz. Esnaflarımız çarşının bu şekilde trafiğe kapalı kalmalarından memnun olduklarını ifade ediyorlar. En küçük bir kasabada bile kapalı cadde olduğu söyleniyor. Bizim neden olunmasın diyorlar. Trafik komisyonumuz bu kararı alacak. Yerli yabancı herkesten teşekkür alıyoruz” dedi.

BEDESTEN MEYDANINA YENİ DÜZENLEME

Bedesten Meydanı’nda yapılan çalışmalarından da bahseden Başkan Mehmet Zeybek, “Ambaryolu’nda kadınanalar havuzu var. Onu oradan kaldırmak durumundayız. Kadınanalar’ın yatırı Mevlevi Cami üzerinde. Kadınanalar Havuzunu Bedesten Çarşısı’na getiriyoruz. Esnafın büyük bir kısmı yenilik yapılmasını istedi. Oraya oturma alanları koyuyoruz. Resim çekilebilecek alanlar oluşturuyoruz” dedi. Ambaryolu ve Kadınana Caddesi’nde devam eden çalışmalara da değinen Başkanımız; “Yine Ambaryolu’nda ve Gazlıgöl Caddesi’ndeki su hatlarını da değiştiriyoruz. Sık sık patlamalar oluyordu. Bu hafta içinde ikisi de tamamlanacak. Ambaryolu’ndan esnaftan gelen talepler var. Burada da kaldırımları genişletin diyorlar. Esnaflarla tek tek görüşeceğiz. Genişlesin mi genişlemesin mi diye soracağız. Mevcut taşları kullanacağız, yeni taş yok. Aydınlatma direkleri konusunda da bir değişiklik olsun deniliyor. Onu da görüşeceğiz. Bu çalışmaları yaparken bazıları seçim yatırım diyor, öyle bir düşüncemiz yok, gelecek hesabı yapmıyor, şehrimizi güzelleştirmenin gayreti içindeyiz.”

“ŞEHRİN KALBİNDE YENİ BİR ALAN OLUŞTURACAĞIZ”

Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler Müsavat Dervişoğlu Kimdir? İYİ Parti Genel Başkan Adayı Hakkında Merak Edilenler

Garnizon Millet Bahçesi’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Zeybek; “Cirit Kayalığı Millet Bahçemizin TOKİ tarafından yapımı bitmek üzere. Garnizon Millet Bahçesi için sağ olsun bir önceki Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar Komutanımızdan Garnizonun ana caddeye bakan kısmından 80 bin metrekare arazinin tahsisini almıştık. İhalesini yaptık, çalışmalarımız başladı. Mevcut ağaçları ve yeşil dokuyu bozmayacağız, ancak işe yaramayan ağaçları da ayıklayarak daha uzun süre yaşayacak ağaçlarla değiştireceğiz. Tabii 80 bin metrekarenin tamamını henüz almadık, çünkü garnizon komutanlık binası henüz teslim alınmadı. Araya file ve tel örgü çekerek boş kısımdan çalışmaya başladık. İnşallah dönemimiz içerisinde burayı da bitirip Afyon’un merkezi konumunda olan bir yeri içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, botanik bahçeleri, spor alanları süs bahçeleri, şehrin kalbinde yeni bir alan oluşturacağız” dedi. Başkan Zeybek’in açılış konuşmasının ardından gündeme geçildi. Toplantıda Plan Bütçe Komisyon Raporları, Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları ve Trafik Komisyon Raporları görüşülerek karara bağlandı. Bir sonraki toplantının 1 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.  F/Ö

Editör: Fadime Özkaran