Depremin hemen ardından Karabük'ten gelen 6 kişilik ekip, Kahramanmaraş'ta depremzedelere yardım etmek üzere hazırlıklarını tamamladı. Sabahın erken saatlerinde bölgeye varmak için yola çıkan ekip, olumsuz hava koşullarına rağmen görevlendirildikleri yerde, Mercimektepe Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda yıkılan Kırçiçeği Apartmanı'nın enkazında çalıştı.

Ekipler, 7 yaşındaki "Şevval" adlı kız çocuğu, Lütfullah Şenel ile hamile eşi Ayşenur Şenel'in de dahil olduğu 10 kişiyi enkazdan sağ çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. 19 yıllık itfaiye personeli Ramazan Başpunar, ekip olarak depremin hemen ardından yola çıktıklarını ve 13 gün boyunca canla başla mücadele ettiklerini belirtti.

Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı! Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı!

itfaiye

Başpunar, Türk milletinin depremzedelere yardım etmek için büyük bir fedakarlık gösterdiğini vurgulayarak, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan insanların duyarlılığına şahit olduklarını ifade etti. Kurtardıkları insanların kendilerine olan minnettarlığını dile getiren Başpunar, "Şevval'i 6 saatlik çalışmanın ardından canlı çıkardık. Şevval'in pembe ojelerini hiç unutamıyorum. Hala pembe renk gördüğümde, Şevval aklıma gelir" dedi.

Başpunar, ayrıca depremzedelerin ellerinden gelenin fazlasını yapan vatandaşların duyarlılığına da şahit olduklarını söyledi. O günlerde yaşanan zorlu koşullara rağmen, insanların kendi sorunlarını bir kenara bırakarak yardıma koştuklarını belirten Başpunar, "30 yakınını kaybeden insanlar bize 'Siz Karabük'ten geliyorsunuz, acıkmıyor musunuz? Bir ihtiyacınız olmuyor mu?' diye soruyorlardı. O sırada yağmur yağıyor, artçı depremler ve rüzgar oluyor ama bunlar bizim aklımıza gelmiyor. İnsanlar bize 'aç mısınız' diye sorduğunda tedirgin oluyorduk. 'Evet açım' diyemiyorduk çünkü bizim ilk düşüncemiz, insanları kurtarabilmekti" şeklinde konuştu.

İtfaiye personeli Yaşar Özsoy da deprem bölgesinde yaşadıkları deneyimi unutamadığını belirterek, ilk defa büyük bir depremin etkilediği alanda çalıştıklarını ifade etti. AFAD işbirliğinde aldıkları arama ve kurtarma eğitiminin ardından depremin meydana geldiğini aktaran Özsoy, zorlu hava koşullarına rağmen kurtardıkları insanların motivasyonlarının her zaman yüksek olduğunu söyledi.

Özsoy, "Oralar hala aklımızda. Devletimiz elinden gelen bütün gayreti göstererek, orada yaraları sarıyor. İnşallah tez zamanda bütün yaralar sarılır. Yaşanılanlar unutulmaz ama her şey güzel sonuca bağlanır inşallah." dedi.  

Kaynak: AA