AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, asgari ücretin 15 bin TL ya da 16 bin TL civarında belirlenmesinin hem ailelerin hem de işverenlerin rahat etmesi açısından gerekliliğinin altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, önerilen asgari ücret miktarı ile ilgili, "16 Bin TL olmalı. Ekonomik şartları ve alım değerinin düşüşünü düşünürsek, hem işverenler hem de çalışanlar için uygun bir rakam olur" dedi. Kahveci, düşünülen bu miktarın asgari ücretli aileleri destekleyeceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, daha yüksek bir rakam önererek, "Asgari ücret en az 21 bin 500 TL olmalı. Her geçen gün alım gücünün düşmesi ve 17 bin 500 TL gibi rakamlarla geçinmenin imkansızlığı göz önünde bulundurulmalı" diye konuştu.

Rozetler çıktı hizmet başladı! Rozetler çıktı hizmet başladı!

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır ise, "Açlık sınırının üstünde, 17 bin 500 TL olmalı asgari ücret. Hem işçiler hem de işverenler düşünülmeli, aynı zamanda enflasyona göre 6 ayda bir güncellenmeli" dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, kendi görüşünü belirterek, "Asgari ücret, 18 bin TL ya da 20 bin TL arasında olmalı, çünkü bir bekar bireyin aylık geçim maliyeti 17 bin civarında" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, "Asgari ücret, açlık sınırının üzerinde olmalı ve 17 bin liranın üzerine çıkmalı" dedi ve insanca yaşamak için yoksulluk sınırına yakın bir düzeyin hedeflenmesi gerektiğini belirtti.

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Bilal Öztürk ise, "Tabii ki mevcut durumda 11 bin'den 29 bin'e çıkması imkansız. Yapılacak olan zammın açlık sınırının altında olmaması esas alınmalı. Enflasyonun düşmesiyle ekonomik sıkıntıların azaltılması öncelikli olmalı" diye konuştu. Öztürk, şu an için net bir rakam vermekten kaçındı.

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Asgari ücretin altı üstü yok ama bizim insanımızı tatmin edecek bir rakam olması lazım. Asgari ücret 30 bin TL veya 35 bin TL civarında olmalı. Devlet memuruna verdiği para kadar para verilmeli” dedi.  ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran