Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Taytak, “Enerji; ekonomik büyüme ve kalkınmanın gerekli ve önemli faktörlerinden birisidir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın enerji politikaları; ülke refahını artırmak ve Türkiye’yi daha güvenli bir geleceğe taşımak için hazırlanmaktadır. Türkiye yüzyılı vizyonuyla hareket ettiğimiz bu süreçte enerji politikamızın temel amacı; enerji dış bağımlılığının azaltılarak, güvenli enerji kaynaklarının oluşturulması, yerli enerji kaynaklarının verimli kullanılması, enerjide çeşitlilik ve kaynak güvenliği sağlanmasıdır. Son dönemlerde, yerli ve milli enerji noktasında olağanüstü bir noktaya geldik. Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki arama-sondaj faaliyetleri sonucunda petrol ve doğal gaz keşifleri geleceğe dair ümidimiz olmuştur. Özellikle Karadeniz’deki arama-sondaj çalışmaları ve keşifler ile bugün sunumunuzda ifade ettiğiniz gibi; Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Moldavan ile gaz ihracatı anlaşmaları yapılmış, fatih sondaj gemisiyle başlayan, yavuz ve kanuni ile devam eden sondaj çalışmalarında yedinci nesil sondaj gemimiz ‘’Abdülhamid Han’’ milletimizin hizmetine kazandırılmıştır. Sakarya gaz sahasındaki keşif; sadece doğal gaz sektörü ile sınırlı değildir. Söz konusu gaz keşfi ülkemiz lehine hem elektrik hem de doğal gaz ticaretine ivme kazandıracaktır. Türkiye daha ucuz doğal gaza erişim sağlayabileceği ve piyasaya daha düşük fiyatlı gaz sunabileceği için, ülkemiz sanayisinin rekabetçiliğini ve dolayısıyla ihracat potansiyelini artıracaktır” dedi.

Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı! Judo Küçükler Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da başladı!

“TÜRK MİLLETİ OLARAK GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR, GURUR DUYUYORUZ”

Milletvekili Taytak; maden, doğalgaz, petrol gelirleri sağlıklı bir toplumun en önemli bileşeni olan aile ve gençlik fonuna kullanılacak olması da çok anlamlı olduğunu söyleyen Taytak Türk milleti olarak göğsümüz kabarıyor, gurur duyduğunu belirtti Taytak  “Ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda; Gabar Dağı bölgesinde, Şehit Aybüke Yalçın ismi verilen sahada, Türkiye’nin tamamında üretilenden daha fazla petrol sağlanacağı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Beyefendi tarafından müjdelenmiştir. Vatandaşlarımıza sağladığınız destekler ile kömür yardımı alan hanelerden isteyenlerin bunu doğalgaz olarak da kullanabilmelerini sağlayacak düzenlemeyi tamamladınız ve bu düzenlemeyle yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL’lik yardım yapılması planlanmaktadır. Maden, doğalgaz, petrol gelirleri sağlıklı bir toplumun en önemli bileşeni olan aile ve gençlik fonuna kullanılacak olması da çok anlamlıdır. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Türk milleti olarak göğsümüz kabarıyor, gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“KAYIHAN, DÖĞER VE IŞIKLAR BELDELERİMİZ DOĞALGAZ TALEP ETMEKTEDİR”

MHP’li beldelerin doğalgaz taleplerini de ileten Taytak, 2023 Türkiye yüzyılında daha fazla petrol, doğalgaz ve enerji kaynakları bulmamız dileğiyle, bütçemizin hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek şu sözleri söyledi  “Sayın Bakanım, Afyonkarahisar ilimizin İhsaniye ilçemizin merkezinde doğalgaz ana hattı vardır. Yaylabağı beldesi ilçe merkezine daha uzak mesafede olmasına rağmen doğalgazına kavuşmuştur. 2023 senesi içerisinde İhsaniye ilçemizde bulunan; Kayıhan beldemize ve Döğer beldemize doğalgaz arzının sağlanmasını talep etmekteyiz. Ayrıca Afyonkarahisar merkez Işıklar beldemizin de doğalgaz ihtiyaçlarının bu sene içerisinde giderilmesi önem arz etmektedir. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Beyle görüştük, ilgileneceklerini ifade ettiler.2023 Türkiye yüzyılında daha fazla petrol, doğalgaz ve enerji kaynakları bulmamız dileğiyle, bütçemizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum..” dedi. CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan