NG Güral Termal otelde iş insanı Önder Artuk’un düzenlediği programda Airbus Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan, (MÜSİAD) üyeleri ve iş insanlarına“Geleceğe hazırlanmak ve teknolojiye yatırım yapmak ”konulu konferans verdi. Programa ATSO Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Çelikten, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, eski ATSO Başkanı Melih Yurter çok sayıda iş insanı ve sanayici katıldı.

TEKNOLOJİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Programın açılış konuşmasını ev sahibi ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk yaptı. Dünya da sivil havacılığın geldiği noktayı analiz etmek için bir toplantı organize ettiklerini ifade eden Artuk: “Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerimizle zaman zaman bir araya geliyoruz. ARTUK grup olarak havacılık alanında yatırımımız bulunmakta. MÜSİAD üyelerimizle ülkemizin havacılık ve savunma sanayisi hakkında bir toplantı yapma kararı almıştık. Bu alanda ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden olan Airbus Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslanı davet ettik bizleri kırmayarak ilimize geldiler. Hem Dünya da hem de ülkemizde sivil havacılık hangi aşamada bilgiler alacağız. Ayrıca ilimizin bu alandaki iş potansiyelini ele alarak fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”

Programda konuşan Eski Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Melih Yurter’de ülke olarak katma değeri yüksek ürünler üretmemizin gerektiğini ifade etti. İş insanı Yurter: “ Ülkemizin geleceği katma değeri yüksek, ileri teknolojik ürünler üretmekten geçiyor. Gelişmiş ülkeler bütçelerinden teknoloji alanına yatırım ayırıyorlar. Yurt dışında 500 dolara üretilen bir cep telefonu tüm Dünya’ya 6 bin dolara satılıyor. Katma değeri yüksek ürünler üretilerek ciddi paralar kazanılıyor” dedi.

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPMALIYIZ

ATSO Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Çelikten de tüm iş insanlarının teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. Çelikten;  “İş insanları olarak hangi alanda faaliyet gösteriyor olsak fark etmeksizin geleceğe hazırlanmalıyız. Global dünyada alış veriş anlayışı sürekli değişiyor. Bütün sektörlerin tabanında teknoloji yatıyor. Teknolojiye yatırım yapmak zorunlu hale geldi. Bizler iş inşaları olarak geleceğe tam hazırlanarak yeni dünya düzenini yakından takip etmeliyiz. Mustafa hocamız özellikle dünya da gelişen teknolojilerle ilgili güzel bir sunum gerçekleştirdi” dedi.

Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu

SAVUNMA SANAYİSİNE ÖNEM VERİYORUZ

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek de, “Ülkemizin geleceği olan havacılık ve savunma sanayi alanını iş insanları olarak önemsiyoruz. Devletimiz bu alanda önemli yatırımlar yaptı. Ülkemizin şu anda kendine ait birçok hava savunma aracı ve silahı var. Özel sektörde de birçok şirket kuruldu ve başarılı işlere imza atıldı. Savunma sanayisi alanında şehrimizin ilk yatırımını üyemiz iş insanı Önder Artuk yaptı. İnşallah yeni yatırımlarda gelir. Bugün çok değerli hocamızdan ülkemizdeki sivil havacılık hakkında bilgiler aldık ve istişarelerde bulunduk” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK FİRMALARI

Konuşmalar sonunda Airbus Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan programa katılan iş insanlarına “Geleceğe hazırlanmak ve teknolojiye yatırım yapmak ” adlı sunum yaptı. İlarslan : “ Dünyanın en büyük şirketlerine baktığımızda teknoloji firmaları olduğunu görüyoruz. Tüm dünyada 90’lı yıllardan sonra teknoloji hızla ilerledi. İnternetin hayatımıza girmesi ile birçok alanda yeni pazarlar oluştu. En çok ciro yapan şirketler internetten satış yapmayı başarabilen firmalardan oluşuyor. Geçmiş yıllarda dünyanın en büyük şirketleri otomobil ve perakende firmaları idi. Günümüzde ise sosyal medya ve yazılım şirketleri dünyanın en büyük şirketleri oldu. Teknolojiyi iyi takip eden ve gücünü kullanmayı beceren firmalar kazançları ile göz dolduruyor. Bizlerde hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak için geleceğe şimdiden kendimizi hazırlamalıyız. Şirketlerinizde teknolojiye yatırım yapmalısınız. Her gün değişen teknolojiyi yakından takip etmelisiniz. Teknolojiye yapılan her yatırımın mutlaka bir karşılığı vardır” dedi.

“GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ EKLEMELİ İMALAT”

Türkiye olarak sivil havacılık savunma alanında önemli yollar kat ettiğimizi ifade eden Airbus Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan: “ Günümüzde savunma sanayi Türkiye’de çok iyi bir şekilde gelişmektedir. Savunma sanayinde üretim yaparken bunun yazılımını yapmakta çok önemlidir. Devrimiz sanayi devri değil artık teknoloji devridir. Katma değeri yüksek ürünler üreten bir ülke konumuna gelmeliyiz. Ürettiğimiz katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmeyi başarabilmeliyiz. Eklemeli imalat teknolojisi geleceğin en önemli üretim birimlerinden olacaktır. Afyonkarahisar’da da iş insanı Önder Bey bu alana yatırım yaptı. Bence doğru ve yerinde alınmış bir karar.2035 yılında uçak firmaları eklemeli imalat teknolojisi ile üretilen ürünler kullanmayı hedefliyorlar. Afyon da yeni yatırımlar yapılacaksa teknoloji alanında yapılmalı. Üniversite sanayi işbirliğine önem verilmelidir”dedi.  Sunum sonunda toplantıya katılan iş insanları Airbus Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan’a sivil havacılık ve savunma sanayisi alanında merak ettiği soruları yönelttiler. N\S

Editör: Nurbanu Soy