İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun haftalık basın toplantısı, il binasında gerçekleşti. Mısırlıoğlu sözlerine 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla öğretmenlerin gününü kutlayarak ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamına değinerek başladı.

Başımıza taç etmemiz gereken, her zaman saygı duymamız gereken kadınların günümüzde şiddete maruz kaldıklarına değinen Mısırlıoğlu, ‘’Hayatın her alanında yaptıkları işe naiflik katan, güzelleştiren kadınlar toplumun huzurunu ve refahını da sağlamaya katkı sağlarlar. Şiddetin her türlüsünü kınadığımız gibi kadınlarımıza yönelik şiddeti de kabul etmiyoruz. Sözlü ve fiziki şiddete maruz kalan kadınlarımız için yasalarımız güçlendirilmeli, şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir’’ diye konuştu.

‘’SUÇ, 1 AY GEÇMEDEN ENFLASYONA EZDİRENDE’’

Düzenlenen basın toplantısında Türkiye’deki ekonomiye de değinen Mısırlıoğlu, vatandaşların evlerini geçindirmekte zorlandıklarını ve bunun çocukları da etkilediğini vurguladı. Günümüzde babaların çocuklarına yetemediğini söyleyen Mısırlıoğlu, ‘’Ama suç onların değil. Suç, çalışana emeğinin karşılığını vermeyende. Suç, verdiği zammı bile 1 ay geçmeden enflasyona ezdirende. Dedeler, nineler de babalar kadar zor durumda. Eskiden büyükler torunlarını dört gözle bekler, onlara çeşit çeşit hediyeler alır, harçlıklar verirdi. Şimdi kendilerini geçindiremez hale geldiler’’ dedi.

YOKSUL İNSANLARA SATILIYOR

Zincir marketlerin indirim adı altında son kullanma tarihi yaklaşmış ürünleri sattıklarına ve özellikle meyve-sebze reyonlarında çürümüş ürünlerin satıldığını söyleyen Mısırlıoğlu, ‘’Ünlü bir zincir marketin manav bölümünde son kullanma tarihi yaklaşan çürümeye yüz tutmuş ürünler çöpe atılıp zarar edilmesin diye yarı fiyatına yoksul insanlara satılıyor. Düşene bir darbe de zincir marketler vuruyor. Erdoğan tek adam sistemini gayet güzel kullanıyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’Vatandaşın ekonomisiyle sarayın ekonomisi farklı tabi’’ diyen Mısırlıoğlu, ‘’Tok açın halinden anlamazmış. Emekliler bu ülkede ikinci sınıf insan muamelesi görmeye başladı. Adaletsiz bir şekilde verilen zamlar, seyyanen zam gibi kelime oyunları derken emeklilerimiz iyiden iyiye çıkmaza girdi. Biz boşuna demiyoruz milletin aklıyla dalga geçiyorlar diye. AK Parti hükümetinin işi gücü Ali Cengiz oyunları olmuş. Her konuda algı operasyonu yapmayı başarıyorlar. Çeşitli kelime oyunlarıyla vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar ama kimse kanmıyor artık. Ülkede hiçbir veriye güven kalmadı biliyorsunuz açıklanan enflasyon verileri, işsizlik verileri hep oynanmış rakamlar. Şeffaf bir idare anlayışı olmadığı için kurumların kafalarına göre açıkladığı rakamlarla ülke ekonomisi şekilleniyor’’ dedi.

BAŞLANDI AMA BİTİRİLMEDİ

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Teleferik ve Afray projelerine de değinen Mısırlıoğlu, iki proje için de ‘’Ölü doğdu’’ dedi. Mısırlıoğlu, ‘’Başlandı ama bitirilmedi. Öyle görünüyor ki bitmeyecek. Temelleri atılan bu projeler belediyenin eksi hanesine çoktan yazıldı bile. Ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nin bitirmiş olduğu Uzun Çarşı restorasyon projesi için kendilerine teşekkür etmeyi de ihmal etmeyeceğim. Esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun. Afyonkarahisar’ımız uzun çarşı ve ordu bulvarından ibaret değil. Bu şehrin başka kadim mahalleleri de var. Sahipata, Osmangazi, Orhangazi, Ataköy, Çavuşbaş gibi mahallerde yaşayan vatandaşlarımızın da insanca yaşamaya hakkı var. Buralarda alt yapı ve üst yapı perişan. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız neden ikinci sınıf insan muamelesi görüyor? Sizinki bir evi temizlerken görünen yerdeki kirleri görünmeyen yerlere itelemeye benzer’’ diye konuştu. NURBANU SOY

Editör: Nurbanu Soy