1991 ve sonrası SGK girişliler dikkat! Düğün bayram ettirecek emeklilik müjdesi 1991 ve sonrası SGK girişliler dikkat! Düğün bayram ettirecek emeklilik müjdesi

İhracat oranlarındaki artışın Türkiye ekonomisinin dinamik yapısını ve ihracatçı firmaların rekabetçi gücünü yansıttığını dile getiren Bakan Bolat, bu başarının Bakanlığın desteklediği sektörel programlar ve teşvikler sayesinde elde edildiğine dikkat çekti.

Bakan Bolat, sağlanan desteklerin yanı sıra teknolojik gelişmelere yönelik yatırımların ve katma değeri yüksek ürünlerin ihracata yönlendirilmesinin de önemli rol oynadığını belirtti. Ticaret Bakanı, ilerleyen dönemlerde de bu yönde politikaların sürdürüleceğini vurguladı. Ayrıca, e-ihracat platformlarının kullanımının yaygınlaşmasının ve dijitalleşme adımlarının ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını ifade etti. Bu gelişmelerin Türk ürünlerinin dünya genelinde daha fazla tüketiciye ulaşmasını sağladığını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ilişkin bilgi veren Bakan Bolat, yılın geri kalanı için sağlam ve istikrarlı büyüme grafiğinin korunmasını beklediklerini belirtti. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda Türkiye'nin global ticaret sahnesindeki varlığını pekiştirmek için öngörülen çabalara devam edileceği anlaşılıyor. Türkiye'nin ihracat odaklı büyüme stratejisinin hızlandırılması da Bakan Bolat tarafından vurgulandı.

Kaynak: Duygu Özger