Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, belediye meclis toplantısında konuştu. Başkan Zeybek, Uzun Çarşı’nın trafiğe açılıp açılmayacağı yönündeki kararın esnaflarla yapılacak görüşmelerin sonunda karar verileceğini ifade etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Tarihi Uzun Çarşı’daki cephe sağlıklaştırma çalışmalarında almış olduğumuz kararlarla geceleri çalışmak şartıyla bitirmiştik. Hepimiz de biliyoruz, burada ciddi bir çevre kirliliği, kablo kirliliği, cephelerde neredeyse gözükmeyecek şekilde şehrimize hoş gelmeyen güzel bir görünüm arz etmeyen görüntüler vardı. Bunu gece çalışmaları ile tamamladık. Yol çalışmalarında da biraz sıkıntı çekti arkadaşlarımız; ama çok serzenişte bulunan arkadaşlarımız oldu, bittikten sonra esnaf arkadaşlarımız, Afyonkarahisar halkımızdan ciddi teşekkür alıyoruz. “Gerçekten Afyonkarahisar’a yakışır, hoş bir sokak ve çarşı oldu” diye.”

TRAFİK YÜKÜNÜN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

“Trafiğe tek yön olarak açalım diye düşünmüştük” diyen Başkan Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Ama şuanda Otpazarı Camii önündeki çalışmalarımız devam ediyor. Orayı da tamamladıktan sonra esnaf arkadaşlarımız ile istişare edeceğiz. Aldığımız bilgi belki sizler de farkındasınızdır, bu şekilde kalmasından memnun olduklarını ifade ediyorlar. En küçük bir kasabada bile trafiğe kapalı cadde var. Afyonkarahisar Merkezde neden olmasın. Bizim neyimiz eksik diyorlar. Buranın trafik yükünü azaltabilmek için Basın Caddesi'ndeki trafiği tersine çıkış değil de, giriş olarak düzenlemek. Yine İkbal Lokantası'nın arka kısmındaki caddeyi de eski Ege Kırtasiyenin olduğu yerden giriş olup Saraçlar Çarşısı'na ve Tuz Pazarı'na çıkış olarak kullanırsak Uzun Çarşı’nın trafiğe açılmasının gerek olmadığını söyleyen esnaflarımız var” diye konuştu.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Söz uçar yazı kalır! Söz uçar yazı kalır!

 

Editör: Fadime Özkaran