Şehit babası dualarla uğurlandı! Şehit babası dualarla uğurlandı!

Küçük Dokunuşlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kocausta, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı oldu. Çevre köy ve ilçelerden göç alan mahallenin yüzde 50’sinden fazlasının asgari ücretle geçimini sağladığına değinen Kocausta, Küçük Dokunuşlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini mahalleye kurmaya karar verdiğini söyledi. Önceliğin her zaman mahalledeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasının olduğuna dikkat çeken Muhtar Adayı Kocausta, mahallelinin isteği üzerine muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

nuriye kocausta

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDECEK

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olan aynı zamanda hem yazar hem de şair olan 3 çocuk annesi Muhtar Adayı Kocausta, muhtar olarak seçilmesi halinde yapacağı ilk projenin mahallenin ulaşım sorununu çözmek olduğunu söyledi. Mahallenin geniş bir yere sahip olmasına rağmen Pazar yeri, düğün salonu, gençlik merkezi, bisiklet parkının ve en önemlisi bir okul olmadığına dikkat çeken Kocausta, tüm bu sorunların çözümleri için mücadele edeceğinin sözünü verdi.

VALİ GÖKMEN ÇİÇEK ÖDÜLE LAYIK GÖRMÜŞTÜ

Hayırseverliği ile bilinen Kocausta, ihtiyaç sahiplerini aracısız bizzat kendisinin kapı kapı dolaşarak belirlediğini ve dernek ile birlikte ihtiyaçlarının giderilmesi için gereken tüm çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Yayınlanan ‘’Rabbime Yakarış’’ kitabının tüm gelirlerini Kızılay ve Löseve bağışlayan Kocausta, 2021 yılında dönemin Valisi Gökmen Çiçek tarafından Kadınana Ödülüne layık görülmüştü.

Nuriye Kocausta kimdir?

1970 Afyonkarahisar doğumludur. Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünden mezundur. Evli,3 kız çocuğu annesidir. Edebiyata yazmaya duygularını kağıda dökmeye lise çağlarında başlamıştır. Gazete ve dergilerde daha 17 yaşındayken akrostiş şiirleri yayınlanmıştır. Çocuklarının büyümesi ve eğitimlerini ağır ağır tamamladıkça tekrar yazmaya başlamıştır. 2021 yılında ‘’Rabbime Yakarış’’ isimli bir dua kitabı çıkarmıştır. Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği kısaca AFYAŞAD kurucu üyelerindendir.Pek çok antoloji kitap ve dergilerde şiirleri yayınlanmıştır. 2022 yılında Kadınana ödülünü almıştır. 2022 Küçük Dokunuşlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmuştur ve şu an derneğin başkanı olarak devam etmektedir.2023 Türkeli Gazetesinin belirlediği Afyonkarahisar’ın enleri ödülünde yılın yardıma koşanı ödülüne layık görülmüştür. 2024 yılında bu güne kadar yaşadığı güzel ve acı veren olayları şiir olarak siz sevgili okuyucuların ‘’Yaşanmışlıklar’’ isminde bir şiir kitabında toplamıştır.

Kaynak: NURBANU SOY