Eroğlu, ‘Afyonun trafik sorununu çözeceğiz. Bunun için ciddi bir bütçe gerekiyor. Bunun finansmanını da görüştük. Bu projeyle lastik tekerlekli metro sistemini hayata geçireceğiz. Normal metro sisteminde az bir eğimli yolda ilerleme imkanı var iken, lastik tekerlekli metro sisteminde eğimli yol üç dört kata kadar çıkartılabiliyor. Afyonun konumu itibariyle bu lastik tekerlekli metro sistemi en iyisi olacak’ dedi.

Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol! Şışşşt Şışşşt sakin ol sinirlerine hakim ol!

2024 ve 2025 yıllarında Afyonun hem Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında önemli bir ilerleme ile ilk etabın açılacağını söyleyen Eroğlu, ‘Bu iki yıl içerisinde YHT nin devreye girmesiyle Afyona gelecek yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar, dolayısıyla da ekonomik anlamda da büyük bir katkı sağlanacaktır. Aynı dönem içerisinde hem Afray, hem de lastik tekerlekli metro sistemi ile şehir içi trafik düzene girecektir. Ayrıca yeni otoparklar ile o konuda da önemli bir rahatlama sağlanacaktır’ dedi.

Afyonun gelişmesi için Hükümetin tüm imkanlarını seferber ettiğini, bundan sonra da bu desteğin daha da artacağını kaydeden Veysel Eroğlu, ‘Hemşerilerimde AK Parti Merkez Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile tüm AK Partili Belediye Başkan adaylarına destek vermelerini istiyorum. Adaylarımızın tüm sözlerinin arkasındayım. Bu dönem tüm Belediyelerimizin projelerini de Ankara’da bizzat ben takip edeceğim’ dedi.

ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ