Kanser, içinde bulunduğumuz 21 yüzyılda en önemli sağlık sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre geçtiğimiz 30 yılda kanser yükünün iki kat arttığı görülüyor. Dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında 2. Sırada olan kanser, önlenebilir ve önemli ölçüde tedavi edilebilir bir hastalık.

Onkoloji serhat korkmaz

Afyonkarahisar’da kanser ile mücadelede erken teşhis, tarama ve tedavi konularında çalışmalar ise sürüyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde kanseri önceden tespit etmek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) uzun süredir hizmet veriyor. Tarama, teşhis çalışmaları sürerken tedavi ayağında da yeni adımlar atılıyor. Bu bağlamda ilimize atanan iki medikal onkoloji ve bir hemotoloji uzmanı ile yeni bir onkoloji birimi kurulmasını planlandı.

Dr. Serdar Ata konuyla ilgili bir sunum yaptı

Konuyla ilgili Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz başkanlığında bir toplantı gerçekleşti. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Ahmet Murat Koyuncu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yönetimi ve Medikal Onkoloji, Hematoloji, Radyoloji, Nükleer Tıp, Patoloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları branşlarının sorumlu hekimlerinin katıldığı toplantı da, Medikal Onkoloji Uzm. Dr. Serdar Ata konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Başkan Kılınçarslan, İGM Başkanı Siper ile ne görüştü? Başkan Kılınçarslan, İGM Başkanı Siper ile ne görüştü?

serhat korkmaz

Kanser hastalarının tanı ve tedavisi sürdürülecek

Sunumun ardından, kurulacak olan onkoloji biriminin ihtiyaçları, işleyişi ve gerekli ekipmanları konusunda görüş alışverişi, branşlar arasında iş birliği ve hasta konforu için yapılacaklar görüşüldü. Söz konusu birimde; Medikal Onkoloji, Hematoloji, Romatoloji, Immunoloji gibi branş uzmanlarının bulunacağı poliklinikler, kemoterapi üniteleri, hasta bilgilendirme alanları, yataklı servisler gibi bölümlere yer verilmesi planlandı. Birimde, multidisipliner bir yaklaşımla, konuyla ilgili birimlerle iş birliği içerisinde kanser hastalarının tanı ve tedavisi sürdürülecek. Böylece kanser teşhisi konan hastaların tedavilerinin önemli bir kısmı Afyonkarahisar’da yapılabilecek.

Kaynak: FATMA SEDA CAN