Hatay'da meydana gelen deprem sonucu Rönesans Sitesi'nin yıkılması sonucunda yaşanan depremde 1000 kişi hayatını kaybetmişti. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, faciada sorumluluğu bulunan ve suçlamalar kapsamında gözaltına alınan 5 şahıstan 4'ü tutuklandı.

Hafriyat kamyonunun devrildiği kazada 1 kişi yaralandı! Hafriyat kamyonunun devrildiği kazada 1 kişi yaralandı!

Depremin ardından yıkılan binaların sorumlularına yönelik soruşturmalar devam ediyor. Antakya ilçesinde 2012 yılında inşa edilen ve depremde yerle bir olan Rönesans Sitesi'nin müteahhiti, statik proje ve uygulama denetçileri ile yapı denetim şirketi yetkililerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden dördü tutuklu yargılanmaya başlanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rönesans Sitesi'nin yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun 11 Şubat'ta, sitenin yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu 21 Mart'ta, sitenin mühendislerinden E.D. ise 22 Eylül'de tutuklanmıştı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, 28 Şubat'ta, Rönesans Sitesi'nin yurt dışında olduğu belirlenen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için de iade talepnamesi ve kırmızı bülten çıkarılması talebini Adalet Bakanlığına iletmişti.

Editör: Tuğba Özkan