Adliyelere Binlerce Personel Alimi Yapilacak Kadro Tarih Ve Sartlar Belli Oldu 640X331

81 ilde adliye ve cezaevi personeli alımı başlatıldı. Başvuru koşulları ile ilgili detaylar da belli oldu.

Adalet Bakanlığı’nın personel alımlarını açıklamasının ardından adaylar personel alım başvuru koşullarını araştırmaya başladılar. Peki infaz koruma memuru alımına yönelik başvurularda aranan şartlar nelerdir? Sekreter alımı şartları nelerdir? Nasıl kayıt olunur? İşte duyuruya ilişkin son bilgiler.

KADIN VE ERKEK ÇALIŞAN ALINACAK

Adalet Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, mahkeme ve cezaevleri için hem erkek hem de kadın başvuru sahiplerinden personel alımı yapılacağı belirtildi. Beklenen personel alımı kadroları; İnfaz ve koruma memuru, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, İşaret Dili Tercümanı, Aşçı, Hizmetli, Ceza infaz kurumu kâtibi, Hemşire, Sağlık memuru, Teknisyen, Şoför, Aşçı, Kaloriferci şeklinde olacak.

BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

Adliyelere Binlerce Personel Alimi Yapilacak Kadro Tarih Ve Sartlar Belli Oldu

Adliye ve cezaevlerinde personel istihdamına başvurular en az lise mezunu olanlar tarafından yapılır. Türkiye Cumhuriyeti erkek ve kadın vatandaşlarından personel alımında genel kayıt koşulları şu şekilde olacaktır:

* Türk vatandaşı olmak,

* Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen sürenin sona ermesinden sonra dahi kamu haklarından mahrum kalmamak; Devlet güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene, düzenin işleyişine karşı işlenmiş olan suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, performansa fesat karıştırma, malvarlığını aklama veya kaçakçılıktan hüküm giymemiş olmak,

* Askerliğe katılmakla ilgilenmeyen veya henüz askerlik çağına gelmemiş veya muvazzaf askerlik görevini tamamlamış ya da askerlik çağına gelmişse askerliği ertelenmiş ya da yedek sınıfa nakledilmiş olanlar,

* Güvenlik soruşturmasıyla arşiv araştırmasından olumlu sonuş alması,

* Hizmet verilen grupla ilgili özel ya da diğer kanunların gerektirdiği koşulları sağlamak,

* En az lise mezunu olmalı,

* KPSS’den en az 70 puan almış olmak (Birçok aday KPSS şartının 60’a düşürülmesini istemektedir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN