Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (AFSÜ) İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu (İDESA) ve AFSÜ Resim Topluluğu, bir araya gelerek çocuk hastane kapsamında resim yapma ve tohum ekme etkinliği yapıldı.

Etkinlik, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (SUAM) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nde tedavi gören çocukların moralini yükseltmeyi hedefledi. Gönüllü olarak katılan öğrenciler, çocuklarla birlikte resim yaparak hem çocukların hastane süreçlerini hafifletmeye çalıştı hem de eğlenceli bir ortam yarattı.

Ardından çocukların çevre bilincini geliştirmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için pet şişelere tohum ekildi. Afyonkarahisar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından desteklenen etkinlikte çocuklara hediyeler de dağıtıldı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

AFSÜ İDESA, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Doğa Yürüyüşü düzenlendi. Gönüllü öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Zafer Sağlık Külliyesi’nden başlayarak Erkmen Göleti çevresinde devam etti.

Bu eğlenceli ortamda aynı zamanda çocukların çevre bilincini geliştiren etkinlikler de gerçekleşti. Çocuklarla birlikte pet şişelere tohum ekme süreci, onlara doğayla iç içe olmanın önemini ve çevrenin korunmasına dair bilinç oluşturmayı hedefledi.

Alev topuna döndü! Alev topuna döndü!

HEDİYE VERİLDİ

Söz konusu etkinlik, Afyonkarahisar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleşti ve bu birliktelik çocuklara hediyelerin dağıtılmasıyla kutlandı. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan