Programa Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Defterdarı İbrahim Gündüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın da katıldı.

FARKLI KÜLTÜRLERDEN ÖĞRENCİLER AYNI SOFRADA

Dernek Başkanı Fatma Gülşen Koçak ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, farklı ülkelerden gelen öğrenciler Ramazan ayının manevi iklimini paylaşarak bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte iftar ezanının okunmasının ardından oruçlar açıldı ve öğrenciler tarafından seslendirilen ilahiler geceye ayrı bir anlam kattı.

Whatsapp Image 2026 03 17 At 13.04.21 (1)

REKTÖR KARAKAŞ’TAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE DESTEK MESAJI

Programda konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin uluslararası öğrencilere her zaman destek verdiğini vurguladı. Karakaş, “Kapımız tüm öğrencilerimize sonuna kadar açık. TÖMER, farklı coğrafyalardan gelen gençlerin bir araya geldiği, birbirini anladığı sıcak bir yuvadır. Bu yolculukta sizlerin yanında olmaktan büyük onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’da Bir Haftada 20 Aranan Şahıs Yakalandı
Afyonkarahisar’da Bir Haftada 20 Aranan Şahıs Yakalandı
İçeriği Görüntüle

DERNEK BAŞKANI KOÇAK: BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kadınanalar Kültür Derneği Başkanı Fatma Gülşen Koçak ise öğrencilerle aynı sofrada buluşmanın önemine değinerek, “Farklı ülkelerden gelen gençlerimizle yapılan dualara hep birlikte ‘amin’ dedik. Bu tür buluşmalar birleştirici bir güç taşıyor. Uluslararası öğrencilerimizle yeni projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhuna da vurgu yapan Koçak, gönül bağlarının kalıcı olmasını temenni etti.

Whatsapp Image 2026 03 17 At 13.04.21

SOHBET VE KAPANIŞ ETKİNLİKLERİ

İftar sonrası düzenlenen sohbet programında öğrencilerin dil eğitimi süreçleri, kültürel uyumları ve akademik hayatları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Program, yapılan dualar, teşekkür konuşmaları ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Katılımcılar, etkinliğin kültürel etkileşimi artırdığı ve toplumsal bağları güçlendirdiği görüşünde birleşti.

Kaynak: Gamze Karabulut