Afyonkarahisar Belediyesi ile yetkili sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın katılımıyla düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, Belediye Şehir Tiyatrosu Salonunda gerçekleştirildi. Törene sendika temsilcilerinin yanı sıra birim müdürleri, belediye işçileri ve çok sayıda belediye personeli katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını güçlendiren yeni sözleşmenin detayları paylaşıldı.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 18.53.31

“ÜCRETLERDE ÇİFT HANELİ ARTIŞ SAĞLANDI”

Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Selman, törende yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uzun ve yoğun bir müzakere sürecinin ardından çalışanlar lehine sonuçlandığını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız’ın sürece önemli katkılar sunduğunu belirten Selman, belediye yönetiminin talimatıyla ücret artışlarında üst sınırın hedeflendiğini dile getirdi. Selman, mevcut maaşların üzerine net 10 bin ile 11 bin lira arasında artış yapıldığını, ulaşılan rakamın 41 bin TL ve üzeri olduğunu, sosyal haklarda ise yüzde 100’ü aşan iyileştirme sağlandığını kaydetti.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE YAPICI BİR YAKLAŞIM SERGİLENDİ”

Sendika olarak belediye yönetimiyle sürekli ve açık bir iletişim içerisinde olduklarını vurgulayan Selman, çalışanların yaşadığı sorunların çözümünde kapıların her zaman açık olduğunu söyledi. Selman, iş birliği ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı Belediye Başkanı Burcu Köksal’a ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız’a teşekkür ederek, ortaya çıkan sözleşmenin belediye çalışanları adına önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 18.51.14

“HAK VE HİZMET ANLAYIŞIYLA İMZALANAN SÖZLEŞME”

Albayrak: Özgür Özel’e Yönelik Saldırılar CHP’nin Kurumsal İradesini Hedef Alıyor
Albayrak: Özgür Özel’e Yönelik Saldırılar CHP’nin Kurumsal İradesini Hedef Alıyor
İçeriği Görüntüle

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, törende yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın tarih boyunca mücadele, direniş ve zaferlerle anılan bir şehir olduğunu vurgulayarak, imzalanan toplu iş sözleşmesinin belediyeye, çalışma hayatına, şehrin geleceğine ve sendika üyelerine hayırlı olmasını diledi. Ersoy, “Anadolu’nun kalbinde, tarihin derinliklerinden gelen mücadele ve direnişin şehri Afyonkarahisar’da bugün imzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin belediyemize, çalışma hayatına, şehrimizin geleceğine ve üyelerimizin huzuruna hayırlar getirmesini diliyorum. Hak ve hizmetin sendikası olarak bizler, sıradan bir emek örgütü değil; temsil ettiğimiz üyelerin hak ve menfaatlerini korumanın yanında ülkemizin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve daha güçlü bir ülke olması için çalışan yerli ve milli bir yapıyız” dedi.

Whatsapp Image 2026 02 09 At 18.53.32 (4)

“ALIN TERİ AK SÜT GİBİ HELAL OLSUN”

Toplu iş sözleşmesinin hazırlanmasında belediye yönetimi ile sendika temsilcilerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Ersoy, emek ve alın terinin karşılığının verilmesinin önemine dikkat çekti. Belediye çalışanlarının kentin sokaklarında, parklarında, bahçelerinde ve hizmet alanlarında büyük bir gayretle görev yaptığını belirten Ersoy, “Burada ortaya konulan bu sözleşme, emek ve alın teri adına verilen büyük bir mücadelenin sonucudur. Afyonkarahisar Belediyesi sınırları içerisinde fedakarca çalışan tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun; kazandıkları bu haklar alın teri ak süt gibi helal olsun” dedi.

Kaynak: FEYZA ÖZAY TOPUZ / ÖMÜRHAN TEMİZ