Afyonkarahisar Valiliği, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adaylara önemli bir duyuruda bulundu. Sınava katılacak adayların, Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı gibi resmi kimlik belgelerinin yanlarında bulundurulması gerektiği belirtildi.

Kimlik Belgesini Kaybedenler Ne Yapmalı?

YKS'ye girecek adaylardan kimlik belgesini kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyenler için özel düzenlemeler yapıldı. Nüfus Müdürlükleri, 8 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00 ve 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacak. Bu adaylar, Sınav Giriş Belgesi ve bir adet fotoğrafla başvurarak, yeni kimlik kartı düzenlenene kadar geçerli olacak Geçici Kimlik Belgesi alabilecekler.

Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

Özellikle Bolvadin, Dinar, Emirdağ, Sandıklı ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlükleri, sınav günlerinde hizmet verecek. MERNİS Nüfus bilgileriyle ilgili sorun yaşayan adaylar da bilgi güncellemeleri için bu saatlerde başvurabilecekler.

Akşehir’den kaçıp Afyon’da yakalanmıştı: O cinayetten yeni detaylar! Akşehir’den kaçıp Afyon’da yakalanmıştı: O cinayetten yeni detaylar!

Afyonkarahisar Valiliği, YKS'ye katılacak tüm adayların gerekli hazırlıkları yapmaları ve belirtilen saatlerde ilgili müdürlüklere başvurmaları gerektiğini vurguladı. YKS'ye hazırlanırken, kimlik belgelerinin güncel ve geçerli olmasına özen gösterilmesi önemle hatırlatıldı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK