Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) iş birliğiyle düzenlenen "Sevdâ Türküleri" konseri, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Ecb78592 67Bf 4D77 9D33 572F7577E6D0

TRT1’in Sevilen Oyuncusu Eser Eyüboğlu Konserdeydi

2 Haziran Pazar günü Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, TRT1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisinin sevilen oyuncusu Eser Eyüboğlu misafir sanatçı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören etkinliğe, Vali Vekili Harun Reşit Han, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Başsavcı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Defterdarı Mehmet Ar, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Yılmaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri, Personel Müdürü Özlem Boztepe, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız gibi birçok isim katıldı.

Fd59F80E Bcd2 48C8 95E3 C544B1De296B

Birbirinden Güzel Türküler Seslendirildi

Konserde, AKSAM Türk Halk Müziği Korosu, Erzurum yöresine ait "Ceylan Gözlüm", Ardahan yöresinden "Yasemen" ve Nevşehir yöresinden "Ayşemin Yeşil Sandığı" türkülerini seslendirdi. Rumeli yöresine ait olan "Şemsiyemin Ucu Kare" adlı ilk solo eseri ise Nevzat Altındağ icra etti. Koro, Ankara, Elazığ ve Sivas yörelerine ait türkülerle konseri renklendirdi.

528030Ab C7Cf 4A5C 82B2 6B253Dd25268

Daha yaşanılabilir Afyonkarahisar için! Daha yaşanılabilir Afyonkarahisar için!

Eser Eyüboğlu'ndan Muhteşem Performans

Silifke yöresine ait "Kullar Olam Seni Doğuran Anaya" adlı türküyü Betül Melisa Aksın, Sivas yöresinden "Mah Cemalin Güneş midir Ay mıdır" adlı eseri Süleyman Arıkan, Azerbaycan yöresinden "Yandırdın Kalbimi" adlı türküyü ise Dilek Elmas ve Ayşe Gülem Avcı seslendirdi. AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu'nun koro şefi Emrah Kalın, Kırşehir yöresine ait "Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber" türküsü ile izleyenleri büyüledi.

528030Ab C7Cf 4A5C 82B2 6B253Dd25268

Sanatseverleri Hüzünlendiren ve Coşturan Anlar

Anadolu’nun zengin halk müziği eserlerinden oluşan konser, Ankara ve Rumeli yörelerine ait türkülerle devam etti. Eser Eyüboğlu, "Allı Gelin Taş Başını Yol Eder" türküsüyle izleyicileri hüzünlendirirken, "Bulaşık Almış Koyunlarını" türküsüyle salonu coşturdu. Konserin sonlarına doğru Eser Eyüboğlu ve Vali Vekili Harun Reşit Han, "Al Fadimem" türküsüyle sürpriz bir düet yaparak büyük beğeni topladı.

07F1F5Fb 9Dc7 4746 A53F Bc3059B54B69

Programın sonunda, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni/Şefi Emrah Kalın’a plaket takdim etti. Ardından Vali Vekili Harun Reşit Han, konsere misafir sanatçı olarak katılan Eser Eyüboğlu’na teşekkürlerini sunarak plaket verdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK