Afyonkarahisar'da, jandarma ekipleri kendi faaliyet birimlerine giden öğrencileri ağırladı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı, güvenlik teşkilatı kentlerde öğrencilere yönelik farkındalık yaratma projesinin bir parçası olarak gerçekleşti.

Özellikle eğitim gören öğrencileri hedefleyen bu proje ile İçişleri Bakanlığı'nın kentlerdeki birimlerini, çocukların görmesi ve anlaması amaçlanıyor. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, bu projenin bir parçası olarak, 30 ilköğretim öğrencisine kapılarını açtı.

Etkinlik kapsamında, misafir edilen öğrencilere jandarma birimlerinin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrencilere jandarma asayiş, trafik, arama kurtarma, bomba arama, narkotik köpek unsurları, olay yeri inceleme timi ve jandarma komando timlerinin sorumlulukları ve işleyişleri anlatıldı.

Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı! Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı!

Programın sonunda çocuklara, jandarmanın sembolik değerlerinden biri olan jandarma şapkası, eğitici boyama kitabı, çevre bilinci aşılamayı amaçlayan tohumlu kalem, balon ve Türk bayrağı hediyesi verildi. Bu tür etkinliklerin çocukların jandarma teşkilatını daha yakından tanımasına ve güvenlik teşkilatının çalışmalarına dair bilgi sahibi olmasına yardımcı olduğu düşünülüyor.

Editör: Tuğba Özkan