Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, oda olarak yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. "Projeci Oda sloganımıza uygun bir şekilde bir projeyi daha kazanmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz" diyen Serteser, "Yumurta Sektörü Kabuğunu Kırıyor" projesi ile yumurta sektörünün ihracat rakamlarını artırmayı ve pazar çeşitliliğini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi! Akşehir’de kaçtı, Afyon’da yakayı ele verdi!

Yumurta

Ticaret Bakanlığının Desteklediği Projeler

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen programda, ATSO'nun farklı sektörlerde üç projeyi daha önce tamamladığını hatırlatan Serteser, "Şu anda doğal taş sektöründe 'Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde' projemizi de yürütüyoruz" dedi. Yumurta sektöründe, üyelerden gelen talepler doğrultusunda oluşturulan kümeye on iki şirketin katılım sağladığını belirten Serteser, projeye ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Projenin Getireceği Faydalar

Serteser, projenin sağlayacağı avantajları şöyle özetledi: "Proje kapsamında firmalarımızın ve sektörün analizini yaparak ihtiyaçları belirleyeceğiz. Bu işlem için Bakanlığımız %75'i hibe olmak üzere 6 Milyon TL bütçe sağlayacak. Ayrıca, her bir yurt dışı heyet programı için program başına 2 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 25 Milyon TL hibe %75 oranında şirketlerimize ulaşacak. Yine 10 programa kadar yurt dışından getireceğimiz heyetler için program başına 1 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 15 Milyon TL hibe %75 oranında kümemize sağlanacak."

Sanal ve Fiziksel Fuar Katılımları

Proje kapsamında sanal yurt dışı pazarlama fuarlarına katılmak isteyen kümemiz, program başına 800 Bin TL olmak üzere toplamda 8 Milyon TL hibe %75 oranında destek alabilecek. Aynı şekilde, yurt dışında stantlı katılım sağlanacak 10 fuar için program başına 2 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 25 Milyon TL hibe %75 oranında küme şirketlerimize sağlanacak.

Toplamda 79 Milyon TL Hibe

Proje süresince toplamda 79 Milyon TL hibe %75 oranla, 36 ay boyunca yumurta sektöründe faaliyet gösteren on iki şirketin kullanımına sunulacak. ATSO olarak proje çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Serteser, projeye ilgi gösteren şirketlere ve başarılı sonuçlar alan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak: GAMZE KOÇAK