Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Konuya ilişkin siyasilerden tepkiler gecikmedi.
“SEVİYESİZ ÜSLUP KENDİ KARAKTERİNİ ORTAYA KOYDU”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Av. İbrahim Yurdunuseven, Özel’in sözlerini sert ifadelerle eleştirerek, “Hiçbir siyasi kabiliyet sergileyememiş ana muhalefet partisinin lideri, şimdi de mesnetsiz ve hayasız tutumunu zirveye taşıyarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı son derece seviyesiz ve terbiyesiz bir üslup kullanmıştır. Bu tavır, aslında kendi karakterini açıkça ortaya koymuştur. Daha önce de gençleri sokağa dökerek kendi pervasız siyaset anlayışına kılıf uydurmaya çalışan bu şahıs, yine sokak ağzıyla, devlet terbiyesiyle bağdaşmayan bir muhalefet profili çizmeye devam etmektedir. Sizin ne olduğunuzu biz zaten çok iyi biliyorduk; ancak bu kez fikirlerinizde saklı olanları sözlerinizle de tasdik ederek milletimize göstermiş oldunuz. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelttiğiniz o sözleri aynen iade ediyor; siz ve sizin gibi adab-ı muaşeret yoksunu, kendini siyasetçi sanan kişileri milletimizin ferasetine havale ediyoruz” dedi.
“HAZIMSIZLIĞA PAPATYA VEYA ZENCEFİL ÇAYI İYİ GELİR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özel’i eleştirdi. Özkaya, “Şaibeli bir kurultayla CHP’nin başına gelen, siyasi kariyerini yolsuzlukla itham edilen bir belediye başkanına borçlu olan Özgür Bey, şimdi de Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yakışıksız ifadeler kullanma cüretini göstermiştir. CHP’yi yönetemeyen, belediye başkanlarının talimatıyla hareket eden; rotasını kaybetmiş bu şahsiyetin şirazesinin kaydığı açıktır. Cumhurbaşkanımıza yönelik her türlü saldırı ve hakareti en güçlü şekilde kınıyor, kendisine hazımsızlığa iyi gelen papatya veya zencefil çayı içmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİMİZ BU SAYGISIZLIĞI AFFETMEZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arsalan ise Özel’in açıklamalarına ilişkin, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vesayet gölgesinde oturduğu şaibeli koltuğun ağırlığını taşıyamadığını her fırsatta gösteriyor. Sözde ‘ahlaki üstünlük bizde’ diyen ama gerçekte AK Parti seçmenine hakaret edenleri başköşeye oturtan bir anlayışın temsilcisi… ‘Siyasi vasisi’ ile görüşmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelttiği seviyesiz ifadeler, gerçek ahlak seviyesini ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza uzanan bu pespaye dil sahibini yerin dibine gömer. Milletimiz bu saygısızlığı affetmez; tarih ise adını yalnızca reziller listesinde anar” şeklinde konuştu.