Yarışmada 135 Türk yarışmacı bulunurken, Türk takımı dört madalya kazandı ve takım halinde şampiyon oldu. Yarışmada 0 – 12 Yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar, Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes Özkan 483 puanla birinci olurken, 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu 756 puanla birinci, 0 – 12 Yaş Küçükler Kategorisinde Kocatepe İlkokulu öğrencisi Şevval Erva Başoğlu 461 puanla ikinci ve 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu mezunu, Aydın, Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül Özkan 702 puanla ikinci oldu.

ÇOK SAYIDA BAŞARI ELDE ETTİLER

Hasan Eymen Başoğlu, Ümit Şeker, Ziya Doruk Ay, Hüseyin Küçük, Aysima Taş, Zeynep Kaya ve Onur Demirbaş da Onur tablosuna girdi.

Yarışmaya 11 ülkeden toplam bin 356 yarışmacı katıldı. Yarışmada toplamda 12 madalya dağıtıldı. Türkiye, 2 birincilik ve 2 ikincilik olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı. İtalya 1 birincilik ve 2 ikincilik, Hırvatistan 2 üçüncülük, Polonya 1 üçüncülük, ve ev sahibi Çekya 1 birincilik ve 1 üçüncülük elde etti.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDULAR

Türk Milli Klavye Takımı toplu olarak Hollanda'da yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu oldu.

Uçar: Gençlere örnek oluyor! Uçar: Gençlere örnek oluyor!

Bilgisayar Klavyesini bilimsel olarak on parmakla herkesin kullanabilmesi için 2016 yılında vefat eden F klavye duayeni İhsan Yener’in 76 sene önce başlattığı çalışmalar etkili bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda, Cumhuriyetin 100. Yılında, okul öncesi çocuklar (anaokul) ve üniversite öğrencileri dahil ülkemizdeki 27 milyon öğrencinin, sınıf öğretmenleri başta olmak tüm öğretmenlerin, herkesin eğitim alabilmelerini amaçlayan, Bilimsel F Klavye Seferberliği’ni Grubu, yapılan “Oyunlu F Klavye Programı”yla birlikte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Başkanlığında başlatmak istiyor.  N\S

Editör: Nurbanu Soy