Toplantıda, "Aile Yılı" çerçevesinde aileyi güçlendirecek çeşitli projelerin hayata geçirilmesi için görüş alışverişi yapıldı. Ziyaretin ardından açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, şunları söyledi:
"KADIN, AİLE VE GELECEK BİRLİKTE VAR OLUR"
"Bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli yapı ailedir ve ailenin temel taşı da kadındır. 2025’in ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmesi, bizim için sadece bir yılın değil, bir milletin ve geleceğin inşa edilmesi adına büyük bir anlam taşımaktadır. Biz kadınlar olarak, ‘Kadın varsa umut vardır, kadın varsa aile vardır, aile varsa gelecek vardır’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu nedenle sahada her zaman var olmayı, her evde ve sokakta iz bırakmayı hedefliyoruz.”
Çengel, “Biz sadece seçim dönemlerinde değil, yılın her günü halkımızla iç içeyiz. Şimdi de şehirdeki dinamik kadın sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, ortak akıl ve vicdan ile adım atıyoruz. Kadınlarımızın sahada gösterdiği özveri ve katkılar bizim için çok değerli." dedi.
"KADINLARIN GÜCÜYLE ŞİFA OLACAĞIZ"
Çengel sözlerine şöyle devam etti: "Kadınların gücüyle, şehri daha güçlü kılabiliriz. Kadınların sesi yükseldikçe vicdan daha da duyulur. Bizim amacımız, toplumda pozitif bir değişim yaratmak, kutuplaşmadan ve ötekileştirmeden kadınlar olarak el birliğiyle bu hedeflere ulaşmaktır. Her kadın bizim için çok kıymetlidir, her kadının emeği bu toplum için çok değerlidir."