Hüseyin Ceylan Uluçay’ın Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi nedeniyle İl Başkanlığına Hüseyin Menteş’in getirildiği AK Parti Afyon Teşkilatında şimdi Genel Merkez tarafından kimin kongreye tek aday olarak gösterileceği merak ediliyor.

ODAK Haber Merkezi AK Parti Afyon İl Başkanlığına kulislerde ismi geçenleri araştırdı.

Genel Merkezin öncelikle Teşkilat ve Yerel Yönetimler Başkanlarının değişip değişmeyeceğinin belli olmasının ardından Afyon İl Başkanlığına getirilmiş olan Hüseyin Menteş’in değişip değişmeyeceğine karar vereceğini belirten ilgililer, ‘Teşkilat Başkanı muhtemelen değişecektir. O değişim olduğu takdirde tüm İllerde bir revizyon ve yenilenme sürecinin başlatılacağını söyleyebiliriz’ dediler.

Afyon için henüz bir koordinatör milletvekilinin belirlenmesi gerektiğini ifade eden ilgililer, ‘Bilindiği gibi Genel Merkez kongre sürecine girildiğinde öncelikle il için bir koordinatör milletvekili ataması yapıyor. Sonra  o milletvekili teşkilatın ve stkların nabızlarını tuttuktan sonra Milletvekilleri ile görüşüyor. Bu dönemde İl Milletvekillerinin görüşlerinin çok fazla etkili olacağını düşünmüyoruz. Çünkü Afyon Belediyesi ve önemli bazı ilçeler kaybedildi. Bunun faturası öncelikle Milletvekillerine kesilecektir. Ali Özkaya kendi İlçesini ittifak olmasına rağmen kaybetti. Hasan Arslan’da kendi İlçesinde çok az farkla kazanabildi. Afyon Merkezin kaybedilmesi de partimiz açısından iyi olmadı. Bunun elbette gelecek dönemde yansımalarını göreceğiz. Şimdi Afyonun tamamını toparlayacak ve Milletvekillerine karşı güçlü durabilecek bir İl Başkanına ihtiyaç olduğu görülüyor. Milletvekillerinin bundan sonra Ankara’da parlamentodaki işlerle ilgilenmeleri direkt olarak kendilerinden en üstteki makam tarafından istenecektir. Bu konuda net bilgilerimiz var. Milletvekillerinin bundan sonra teşkilat işlerine çok fazla müdahil olmalarının önüne geçilecektir’ dediler.

Afyon İl Başkanlığına kulislerde ismi geçenler ise şu kişiler.

1-     Hüseyin Sezen

2-     Ahmet Koca

3-     Semai Kaya

4-     Burhanettin Çoban

5-     Hüseyin Menteş

6-     Hüseyin Ceylan Uluçay

7-     Onur Çelik

Hüseyin Sezen’in Başkanlığı döneminde iki seçimin gayet başarılı bir şekilde geçirildiğine dikkat çeken ilgililer, ‘Hüseyin Sezen herkes ile uyumlu bir başkanlık dönemi geçirdi. Onun İl Başkanlığından ayrılmasının tek nedeni Bolvadin’li Fatih Kayacan idi. Şimdi Fatih Kayacan’ın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bir ağırlığı kalmadı. Hüseyin Sezen İl Başkanlığından ayrılmasından sonra bile partimiz için koştu, çabaladı. Çoğu kimse bilmez. Yeri gelmişken onu da söyleyelim. Mehmet Zeybek’in Belediye Başkan adaylığı sırasında Hüseyin Sezen kendi otomobilini sattı ve seçim için harcadı. Şimdi son seçimde Hüseyin Ceylan Uluçay’ın seçimi içinde yine bir otomobilini sattı ve seçimde harcadı. Başkaları partinin gücünden faydalanarak zenginleşirken, Hüseyin Sezen görevli olmadığı zamanlarda bile partisi için varını yoğunu feda etmekten ve bunu kimseye söylemeyen bir kişidir. Genel Merkezin ve Genel Başkanımızın göz ardı etmeyeceği kişilerden birisi olan Hüseyin Sezen kendisi de isterse İl Başkanı olabilir’ dediler.

Ahmet Koca ile ilgili olarak ta, ‘İki kez Milletvekilliği, iki kez Bakan Yardımcılığı, Koordinatör Milletvekilliği yapmış olan Teşkilatta görevler almış ve her aldığı görevi layıkıyla yerine getiren bir partilimiz olan Ahmet Koca’da bu dönemde birleştirici bir rol üstlenebilir. Genel Başkanımızın yanında önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Afyon için çimento vazifesi görebilecek yetenektedir. O’nun İl Başkanı olması durumunda Afyonda pek çok kırgın ve küskün olan partililerimiz, moral bozukluğuna uğramış olan tabanımız yeniden şevklenecektir’ dediler.

Semai̇ Kayaaaa

Semai Kaya’nın her dönemde önemli haksızlıklara uğradığına dikkat çeken ilgililer, ‘Geçmişte Merkez İlçe Başkanlığı görevindeki başarıları ve tabandaki sevgisi biliniyor. Semai Kaya son İl Genel Meclis Başkanlık seçimlerinde istese farklı bir yol izleyebilir ve Başkanlık koltuğuna çok rahat oturabilirdi. Ama o öncelikle partisini düşündü ve kendisine yapılan haksızlığı içine attı. Semai Kaya dürüst ve sevilen bir kişidir. İl Başkanı olmasıyla birlikte parti içinde birlik ve beraberliği sağlayacağına inanç tamdır’ dediler.

Çobannn

Burhanettin Çoban’ın iki dönem Belediye Başkanlığında Afyonda pek çok hizmetin alındığına dikkat çeken ilgililer, ‘İl Başkanlığı yapan, Belediye Başkanlığı yapan ve son olarak ta İl Genel Meclis Başkanlığı yapan önemli bir kişidir. Parti içinde O’nun önemi şimdi daha iyi hissediliyor. Aslında üçüncü dönem Belediye Başkanlığını da yapacaktı ama Salih Sel’in iftiraları nedeniyle o dönemde maalesef hakkı yendi. Ama o hiç kimseye yanlış yapmadan sabretti. Son seçimde de partisi için çabaladı. Burhanettin Bey döneminde Afyon hiç bir dönemde almadığı kadar hizmet aldı. Spordaki başarılar onun dönemine aitti. İl Başkanlığı döneminde de başarıları biliniyor. Burhanettin Bey eğer İl Başkanı olursa Afyon AK Parti eski günlerine yeniden döner’ dediler.

Huseyin Menteş

Hüseyin Menteş’in uzun yıllardan beri AK Partinin içinde olduğuna dikkat çeken ilgililer, ‘Hüseyin abi demek daha doğru olur. Abilik vasfını en iyi şekilde yerine getirebilen bir kişi. Bu dönemde İl Başkan vekili olarak görev aldı. Zor bir dönemdi. Kimseyle bir kırgınlığı küslüğü yoktur. Herkesi dinler ve gereği neyse onu yapar. Egosu, kaprisi yoktur. Kimsenin adamı da değildir’ dediler.

Cumhur İttifakına yakışmadı! Cumhur İttifakına yakışmadı!

Hüseyi̇n Ceylan Uluçayyy

Hüseyin Ceylan Uluçay’ın aslında Belediye Başkanlığına aday olmayı istemediğini, kendisinin bu konuda zor durumda bırakıldığını söyleyen ilgililer, ‘Hüseyin Bey işleri çok yoğun olan bir arkadaşımız. Her türlü zor şarta rağmen Belediye Başkan adaylığı kendisine tebliğ edilince gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Bizler şahidiz günde bir kaç saat uykuyla haftalarca çalıştı. İl Başkanlığı görevine bıraktığı yerden devamı sağlanırsa ahde vefa gösterilmiş olur’ dediler.

Onur Çelik

Onur Çelik’in genç ve başarılı bir kişi olduğuna dikkat çeken ilgililer, ‘İsmi temiz ve çalışkan bir arkadaşımız. Yıllardır Yönetimde epey deneyim kazandı. Azimli ve samimi bir kişi. Parti içinde sevilip sayılıyor. Bugüne kadar gösterdiği istikrarlı gidişatı ile partimizi İl Başkanı olarak çok güzel bir şekilde temsil edebilir. Gelecek vaat ediyor. Hiç kimseyi kırmışlığı yok. Eğer o olur ise AK Partinin gençleşme yolunda bir adım attığı mesajı da verilmiş olur. Şu anda partimize cevval bir başkan gerekli. O’da Onur bey olabilir’ dediler.

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ