Kasapoğlu’ndan dikkat çeken konuşma! Kasapoğlu’ndan dikkat çeken konuşma!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Şehitlik ve Gazilik Üzerine Konferans" gerçekleşti.

Kumartaşlıaküseminer

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaşka, Malül Gazi Cihan İlhan, Malül Gazi Fatih Çiğiltepe ve Malül Gazi Ahmet Güngör ile birlikte öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaşka, askerlik mesleğinin strateji gerektiren bir meslek olduğunu vurguladı. Kaşka, Türk milletinin askeri deha konusunda zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, özellikle tarihi figürlerden Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasındaki taktiklerine değindi.

Kumartaşlıakü

Konferansta konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendi yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak, gazilik ve şehitlik kavramlarını açıkladı. 2004 yılında Şırnak'ta görevdeyken yaralandığını ve gazilik ünvanını aldığını belirten Kumartaşlı, her telefon çaldığında içinde bir endişe hissettiğini ifade etti. Sivil toplum örgütlerinin güçlü bir ses olmasının önemine değinen Kumartaşlı, Türkiye'deki gazilerin özel bir ruha sahip olduğunu vurguladı.

Kumartaşlı, şehit ve gazilerin Türkiye'de karşılaştığı hukuki sorunlara da dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yaşadığı olaylarda haklarının belirli kanunlarla korunduğunu ancak bu hakların yeterince bilinmediğini belirtti. Gazilik ve şehitlik tanımlarının netleştirilmesi gerektiğini ifade eden Kumartaşlı, mevcut kanunlarda yapılabilecek iyileştirmelerle ilgili önerilerini paylaştı.

Jnjjnnjnj

Kaynak: FATMA SEDA CAN