Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilgisayar Mühendisliği Kulübü ve Google Developer Group (GDG) Afyon'un iş birliğiyle "Teknovizyon" temalı bir kariyer etkinliği düzenlendi.

89P90P09P09P09

AKÜ'de Teknovizyon Etkinliği

Doç. Dr. Gür Emre Güraksın'ın liderliğindeki Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, bilgi paylaşımı üzerine yoğunlaşılmadığı, öğrenmeye odaklanıldığı vurgulandı. Güraksın, konuşmacıların geniş bir konu yelpazesine değinerek öğrencilere ilham vereceğini ve kariyerlerine yeni ufuklar açacağını belirtti.

Oergkoergorkgotrg

İş Dünyasında Rekabet ve CV Stratejileri

Reeder Teknoloji Kurumsal İletişim Direktörü İclal Erkan'ın konuşmasında vurguladığı gibi, iş dünyasında rekabet oldukça yüksek. Erkan, öğrencilere "CV Hakkında Her Şey" başlığı altında önemli taktikler sundu. CV'lerin kısa ve öz olması gerektiğini, işverenlerin sadece 10 saniye ayırabildiğini ve bu sürede dikkat çekici olunması gerektiğini belirtti. CV içeriğindeki eğitimler ve sertifikaların öne çıkarılmasının önemine değinen Erkan, öğrencilere CV yazımında netlik ve özlülükten ödün vermemelerini önerdi.

Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Gündemi

CDDD Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları Dairesi Başkanlığı Proje Müdürü Dr. Ramazan Terzi'nin sunumunda, "Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi ile Geleceğimizi Şekillendiriyoruz" teması işlendi. Terzi, öğrencilere yapay zeka alanında gelecek vaat eden bir dizi webinar ve eğitimlerden bahsetti. Siber Güvenlik Dijital Çağın Kalesi" başlığı altında ise CDDD Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nda Uzman olarak görev yapan Kubilay Berk Alkan, öğrencilere siber güvenlik konusunda bilgi verdi.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Kaynak: MURAT EMRE