Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde iki Dekanlığa sırasıyla Prof. Dr. Hüseyin Koçak ve Prof. Dr. Ayhan Erol asaleten atandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi dekanlık pozisyonlarına asaleten atama gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hüseyin Koçak, daha önceden vekaleten yürüttüğü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının onayıyla asaleten atanırken, Prof. Dr. Ayhan Erol da aynı şekilde Teknoloji Fakültesi Dekanlığına asaleten getirildi.

YÖK Başkanlığının 78902 sayılı kararı ve Yükseköğretim Kanunu'nun 16. maddesi uyarınca yapılan bu atanmalar, üniversitenin iki önemli fakültesinin akademik ve idari yapılanmasında istikrarı sağlamayı amaçlıyor. Her iki profesör de daha önce yürüttükleri vekâlet döneminde tecrübeleri ve katkılarıyla tanınıyorlar.

Prof. Dr. Hüseyin Koçak, 1993 yılında ODTÜ Sosyoloji bölümünden mezun oldu ve aynı yıl AKÜ'de araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Ankara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Koçak, 2012 yılında doçent, 2018 yılında profesör unvanını aldı. ABD'de bir süre misafir öğretim üyesi olarak da bulunan Koçak, özellikle kent sosyolojisi ve çevre sosyolojisi gibi alanlarda derinleşmiş bilgi birikimiyle tanınıyor. Aile babası olan Koçak, üniversitenin akademik geleneğine katkıda bulunmaya devam edecek.

Prof. Dr. Ayhan Erol ise Gazi Üniversitesi mezunu olup, doktora ve yüksek lisansını İngiltere'de tamamladı. 1999 yılından itibaren AKÜ'da akademik çalışmalarını sürdüren Erol, 2013'te doçent, 2018'de profesör oldu. Yönetim tecrübesi de bulunan Erol, çok sayıda bilimsel çalışmanın yanı sıra, TÜBİTAK ve uluslararası projelerde görev alarak alanına katkılar sağlamıştır. Erol, seramik metal kompozitler ve toz metalürjisi gibi konularda uzmanlaşmış ve akademik danışmanlıklar yapmıştır. İki çocuk babası olan Erol'un dekanlık görevine asaleten atanmasıyla birlikte, Teknoloji Fakültesi'nin akademik ve idari yapılanmasındaki liderliğini pekiştireceği bekleniyor.

Editör: Tuğba Özkan