Ali Sunal, 22 Eylül 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Gül Sunal ve babası Kemal Sunal'dır. Malatyalı olan Ali Sunal, tiyatro alanında da aktiftir. İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme eğitimi almış ve mezun olmuştur.

Kariyeri ve Projeleri

Ali Sunal, tiyatro hayatına Sadri Alışık Kültür Merkezi Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalışarak başlamıştır. Sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır.

Güldür Güldür Show programında koreografi yönetmenliği yapmaktadır ve programda birçok önemli isimle birlikte yer almıştır. Çağlar Çorumlu, Alper Kul, Aylin Kontente, Aziz Aslan, Burak Topaloğlu, Dilşah Demir, Doğa Rutkay, Doğukan Polat, Meltem Yılmazkaya, Onur Atilla, Onur Buldu, Özgün Aydın ve Şirincan Çakıroğlu gibi isimlerle birlikte çalışmıştır.

Özel Hayatı

Ali Sunal, 22 Temmuz 2011 tarihinde Gökçe Bahadır ile evlenmiş, ancak 2012 yılında boşanmıştır. Daha sonra 2018 yılında avukat Nazlı Kurbanzade ile evlenmiştir.

Sultan 3. Selim ve 3. Mustafa Türbesi'nin açılışı yapıldı Sultan 3. Selim ve 3. Mustafa Türbesi'nin açılışı yapıldı

Ali Sunal'ın babası Kemal Sunal'ın hatıraları ve ona olan sevgisi, televizyonda ve stüdyoda duygusal anların yaşanmasına neden olmuştur. Her zaman babasının izinden giden ve onunla ilgili anıları paylaşan Ali Sunal, Türk televizyon ve sinemasında önemli bir yer edinmiştir.

Gül Sunal Nereli?

Öte yandan Ali Sunal’ın annesi Gül Sunal, 1957 senesinde doğmuştur. 2023 yılı itibariyle 66 yaşındadır. Gül Sunal, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN