Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı.

Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sebebiyle ortaya çıkan finansal ihtiyaçlar doğrultusunda getirilen ek MTV uygulamasında, ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de sona ermiş ve bu süreçte yaklaşık 13,2 milyar lira gelir sağlanarak, hedeflenen tahsilatın %87'si tamamlanmıştı. İkinci taksit ödeme süresinin ise 30 Kasım'da dolacağı bildirildi. Araç sahiplerinin ödemelerini zamanında yapmamaları durumunda aylık %3,5 oranında gecikme faiziyle karşılaşacakları belirtildi.

Vatandaşlar ödemelerini GİB'in "gib.gov.tr" web sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması üzerinden veya anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartlarını kullanarak gerçekleştirebilecekler. Ayrıca banka şubeleri, mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve internet bankacılığı yoluyla da ödemeler mümkün olacak. Ödeme alternatifleri arasında vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri de yer alıyor.

Bankalar resmen para dağıtıyor! Faizsiz kredi verecek bankaların listesi açıklandı Bankalar resmen para dağıtıyor! Faizsiz kredi verecek bankaların listesi açıklandı

YARIN İTİBARIYLA SONA ERECEĞİ DUYURULDU

Araçların satış, devir ve muayene işlemleri için hem MTV'nin hem de ek MTV'nin ödenmiş olması şart. Ödenmeyen ek MTV durumunda ise trafikten çekme, hurdaya çıkarma ve yurt dışına çıkarma gibi tescil kapatma işlemleri yapılamayacağı ifade edildi. Aynı zamanda, 2023 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödeme sürecinin de yarın itibarıyla sona ereceği duyuruldu.

Bir diğer duyuruda ise elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma, elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme sürecinin 5 Aralık Salı günü sona ereceği bildirildi. Vatandaşların bu tarihleri dikkate alarak, yasal yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Editör: Tuğba Özkan