AFJET ile yapılan isim sponsorluğu anlaşması 7 sezon sonunda sona eren ve sponsorluk arayışlarına giren yönetim yeni ismi İstanbul’da buldu. Protokol anlaşmasının imza töreni için basın toplantısı düzenlendi. İmza törenine Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş ve Yönetimi ile Hes İlaç firması ortaklarından olan ve İstanbul AFSİAD Başkanı Hüseyin Çelik katıldı.Düzenlenen toplantıda yeni sezon yapılanmasına ilişkin bilgiler veren Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş; “2022-2023 sezonu öncesinde takımımızın oyuncu grubunun yüzde 80’i değişti. Kadromuzu daha genç, koşan, mücadele eden potansiyelli, takım oyununa uyum sağlayacak oyunculardan oluşturduk. Transfer çalışmalarımız sonunda hemen hemen tüm mevkilerimizi tamamladık ama bir forvet oyuncusu arayışımız da devam ediyor. Mali açıdan uygun olan bir oyuncu ile anlaşma sağlamamız halinde kamuoyu ile de paylaşacağız. 4 oyuncu ile görüşmelerimiz devam ediyor ancak mali disiplini ön planda tuttuğumuz için uygun şartların oluşması adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 1 forvet oyuncusu nu daha kadromuza katmak istiyoruz” dedi.
PUMA İLE MALZEME SPONSORLUĞU
Uluslararası bir firma ile sponsorluk anlaşması yapmak için çalıştıklarını daha önce de ifade ettiğini hatırlatan Başkan Karakuş; “Bizim daha önce düzenlediğimiz basın toplantısında da değindiğimiz konulardan biri sponsorluk konusunda yaşadığımız sorundu. Afyonspor tarihinde ilk kez bir kamu şirketinin sponsorluğu olmadan yoluna devam ediyor. Buna rağmen taraftarlarımızın vicdanı rahat etsin 1 kuruş kamu parası harcamadan yolumuza devam ediyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucunda kendi sponsorlarımızı da bulduk. Yurt dışı, yurt içi, şehir içi sponsor görüşmeleri sürdürerek nereden ne kadar destek bulabileceğimiz konusunda çaba harcadık. Görüştüğümüz firmalara derdimizi anlattık ve bir noktaya ulaştık. Geçmişte var mıdır bilmiyorum ama ilk kez uluslararası bir sponsor ile anlaştık. Puma firması A takımımızın bu sezon malzeme sponsoru oldu” diye ko
‘Sponsor arayışlarımız çerçevesinde İstanbul Afyonkarahisarlı İş adamları Derneği Başkanı Hüseyin Çelik ile görüştük ve ona da sıkıntılarımızı anlattık’ diyerek sözlerini sürdüren Süleyman Karakuş; “Yaptığımız görüşmeler neticesinde isim sponsorluğu konusunda Hes İlaç firması ile anlaştık. Göğüs sponsorluğu için de aynı firmaya ait Viapesia isimli yine Afyonkarahisarlı vitamin grubumuzun ismi yer alacak. Sırtımızda yine Bitcisponsorluğu yer alacak. Sağ kolumuzda ParkAfyon grubumuz yer alacak, sol kolumuzda Afyon İnşaat sponsor olarak yer alacak. Şortumuzda ise Şapçı Parke sponsorumuz olacak. Çoraplarımız ile alakalı birkaç firma ile görüşüyoruz ancak netleşmiş bir anlaşma henüz yok, Sağlık sponsorluğunu yine ParkHayat Hastanesi ile sürdürüyoruz. Musfar, Kahvecioğlu Grup, Demmer, Avşar gibi sponsorlarımız da kulübümüze destek verdiler. Bugüne kadar da bu sponsorlarımızın destekleriyle ayakta kalmaya çalıştık” dedi.
2023 YILINDA AŞ OLACAĞIZ
Geçmiş borçların yüzde 50’sinin ödendiğine değinerek 3 ay içerisinde yaptıkları ödemeler hakkında da bilgiler veren Başkan Karakuş; “Kulübümüzün eski SSK ve maliye borcu olan 4,5 milyon TL’ye yakın borcunu kapattık. Geçmiş maç başları borçlarımız vardı onları kapattık. Yeni sezon kadrosuna dahil ettiğimiz oyuncularımızın peşinatlarının yüzde 80’ini ödedik. Bugünden sonra da inşallah geçmiş dönemlerden kalan borçları temizleyerek şirketleşmeye doğru gideceğiz. Bizim hedefimiz 2023 yılında AŞ olmaktır. AŞ olduktan sonra da artık yepyeni bir planlama ile Afyonspor, hissedarları ile birlikte kendi yönetimini oluşturarak yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.
AFYONSPOR’A DESTEK VERMELİYİZ
Afyonspor’un mali açıdan yaşadığı sıkıntıların giderilmesi noktasında siyasilerin, iş insanlarının, spor camiasının destek vermesinin gerekliliğine de değinen Başkan Karakuş; “Bu kulüp şehrin tanıtımını sağlayan, 10 binin üzerinde taraftarı bulunan şehrin tek profesyonel takımı. Benim şahsi bir takımım değil ve bu anlamda herkesin bu kulübe sahip çıkması ve destek olması boynunun borcudur. Afyonspor kamu yararına faaliyet gösteren bir dernektir aynı zamanda . Bu şehrin tanıtımı için, gençlerine sahip olmak için çalışır. Verilecek her destek de bu şehir ve bu şehrin çocuklarına hizmet etmeye katkı sağlamaktır” dedi.
ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN
Afyonspor’a isim sponsoru olan Hes İlaç firması ortaklarından olan ve İstanbul AFSİAD Başkanı Hüseyin Çelik’de sponsorluk anlaşması imza töreni öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Çelik; “Afyonspor’un 7 Mayıs’ta yapılan yönetim değişikliği sonrasında yeni yönetimin iyi işler yapacağına olan inancımızla birlikte Afyonspor’un başarısı için çorbada bizim de tuzumuz olsun arzusu ile başkanımıza bir söz verdik. Desteklerimizi bu sezon sonu ve sonrasında da elimizden geldiği kadarıyla sürdürmeye devam edeceğiz. İsim sponsorluğu ve vitamin sponsorluğu anlamında kendilerinin de uygun gördüğü şekilde birliktelik sağladık. İnşallah Afyonspor’umuz hak ettiği yere gelir. Bizde Hes İlaç adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu yönetime her türlü desteği vermeye kararlıyız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş ve Hes İlaç Firma Ortağı Hüseyin Çelik protokol anlaşmasını imzaladı. İmza töreninin ardından yeni formalar de basın mensuplarına tanıtıldı. >>ODAK HABER MERKEZİ