Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5'inci maddesine atıfta bulunarak, "2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet süresi, 2016 yılından sonra 7 yıla çıkarılmıştır. Bu kanun, Devlet tarafından çıkarılmış olup, bu şartları taşıyan uzman çavuşların kazanılmış haklarıdır" dedi. Gündeşli, uzman çavuşların bu haklarına rağmen kamuya atanma taleplerine olumsuz yanıt verildiğini vurguladı.

"UZMAN ÇAVUŞLAR KADERLERİNE TERK EDİLMEK İSTEMİYOR"

Gündeşli, yaptığı açıklamada uzman çavuşların, vatana hizmet ederken karşılaştıkları zorlukları hatırlatarak, "Doğu'da, Güneydoğu'da, Suriye'de ve Kuzey Irak'ta canı pahasına görev yapan eski uzman çavuşlar, kazanılmış haklarına rağmen atanamıyor. Bizler, bu kutsal toprakları korumak için büyük fedakarlıklar yapan kişileriz. Ancak bu fedakarlıklarımız görmezden geliniyor" şeklinde konuştu.

Şuhut Belediye Hisarspor’da Çelikkanat dönemi başladı! Şuhut Belediye Hisarspor’da Çelikkanat dönemi başladı!

Atanamayan Uzmanlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı, uzman çavuş eşleri olarak yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

"EŞLERİMİZ VATAN İÇİN FEDAKARLIK YAPTI, BİZLER DE AYNI FEDAKARLIĞI GÖSTERMEK ZORUNDA KALDIK"    

Kevser Şanlı, uzman çavuş eşlerinin, eşlerinin vatan için yaptıkları fedakarlıklar nedeniyle ailelerinden uzak kaldıklarını belirtti. Şanlı, "Eşlerimiz görevlerini yerine getirirken bizler çocuklarımızı tek başımıza büyüttük, hem anne hem baba olduk. Her kapı çaldığında 'Acaba eşim şehit mi oldu?' endişesiyle yaşıyoruz. Ancak bu fedakarlıklarımız görmezden geliniyor" dedi.

"SADECE HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

Kevser Şanlı, uzman çavuş eşleri olarak devletten sadece kazanılmış memuriyet haklarının verilmesini talep ettiklerini ifade etti. Şanlı, "Bizim meselemiz siyaset üstü bir vicdan meselesidir. Devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Uzman çavuşlar kaderlerine terk edilmek istemiyor. Bizler yeterince bedel ödedik, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN