Bakan Tekin mesajında öğretmenlerin kıymetini vurgulayarak, "Değerli çalışma arkadaşlarım, sizler ufukta görünen aydınlığı ellerinizde büyüten, yeni neslin inşasına adanmış kıymetli insanlarsınız. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını inşada öncü rolünüzü her zaman takdirle anıyorum" dedi.

Bakan, öğretmenlik mesleğinin ağır sorumluluğunun farkında olduklarını ve öğretmenlerin daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için gerekli adımların atılması konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. Tekin, "Mesleki itibarınızı korumak, maddi imkânlarınızı iyileştirmek ve teknolojik gelişmeleri sizlere sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi! Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi!

Millî Eğitim Bakanı ayrıca, öğretmenlerin yaptığı tüm fedakârlıklar için şükranlarını sundu ve bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit düşen öğretmenleri saygıyla andı. Emekli öğretmenlere sağlık ve mesleğini icra eden öğretmenlere başarılar diledi.

Bakan Yusuf Tekin, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikâyesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum" diyerek, öğretmenlere olan inancını ve desteğini bir kez daha dile getirdi. Öğretmenler Günü vesilesiyle yayınlanan mesajında bakan, tüm öğretmenleri muhabbetle selamladığını belirtti. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran