MHP’nin kuruluşunun 55. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 9 ana başlıkta 55 proje ile basın mensuplarının karşısına çıkan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan personeli çok önemsediklerini söyleyerek, “Bugüne kadar yapılan haksızlıkların hepsinden haberdarız. Afyonkarahisar belediyesini yönetenler tarafından yapılan haksızlıkların takipçisi olduk ve gerekli uyarıları o zamanki yöneticilere ilettik. Bizler belki yönetici değildik o zaman vicdan sahibiydik. Bu yaşananların hiçbiri vicdanına sığmayacağının bilincinde olarak ve kendimizi sorumlu hissederek olayların takipçisi olduk” dedi. 

sezer küçükkurt

HER TÜRLÜ KAYIRICILIĞA SON VERECEĞİZ

Afyonkarahisar Belediyesindeki personel ile huzurlu bir çalışma ortamı kuracaklarını belirten Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, “Göreve geldiğiniz ilk günden itibaren yapılan haksızlıkları süratle ortadan kaldıracağız. Her türlü kayırıcılığa son vereceğiz. Belediye yönetmek bireysel bir beceri ekip işidir. Ekibimizdeki tüm paydaşları gözetmek bizim için önemlidir. Biz göreve geldiğimizde çalışanlarımıza mutlu ve huzurlu bir iş ortamı sağlayacağımız huzurlarınızda söz veriyorum” diye konuştu. 
Belediye işçileri ile belediye yönetimi arasındaki anlaşmazlığı hatırlatan Başkan Adayı Küçükkurt, “Ne yazık ki uzun uzadıya adeta bir kan davasına dönüştürüldü. Tüm kamuoyu gibi biz de rahatsız olduk. Tek suçu hakkını aramak olan 22 çalışma arkadaşımızı ‘Verdiğim maaşı beğenmiyorlar’ denilerek görev yerleri değiştirildi. 1 Nisan’dan itibaren göreve geldiğimizde arkadaşlarımızın mağduriyetleri ivedilikle çözülecek hepsi haklarını alacaklar. Çalışan arkadaşlarımız en iyi bildiği işte pozisyon da çalışacak yani elektrik teknikeri otoparkta bilet kesmeyecek. Muhasebeci park bahçelerde çapa yapmayacak” dedi. 

sezer küçükkurt

SAMİMİYETSİZLİĞİN İFADESİ

Küçükkurt sözlerine şöyle devam etti: “Seçim süreci başladığından itibaren belediye başkan adaylarının belediyemiz çalışan personel sorunlarının daha dün ortaya çıkmış gibi ya da tek sorun miktarıymış gibi davranmaları olaylara ne kadar basit ve sığ göstergesidir. Sorunların çözüme ulaşacağını inandırıcılığını değerli kamuoyunun takdirine bırakıyorum. AK Parti İl Başkanı bugünkü belediye başkan adayının kendisi defalarca sorunlar hakkında bilgilendirme yapılmasına rağmen bugün hiç bilgisi ve ilgisi yokmuş gibi gelip sorunlar çözme vaadinde bulunması diğer yandan CHP’nin ‘Yok mu arttıran’ mantığıyla vaatlerde bulunması samimiyetsizliğin ifadesidir” diye konuştu.  

sezer küçükkurt

DAİMİ İŞÇİLERİN MAAŞLARI ÖDENECEK

Belediyenin 258’i memur, 63 kadrolu işçi, 2 bin 339 işçi olmak üzere toplam 2 bin 600 çalışana vaat söz veren Küçükkurt, “Birincisi daimi işçilerimize maaşı ödenecektir. Belediyemizde çalışan işçilerimize kamu toplu iş sözleşmesi çerçevesinde uygulanacaktır. Çalışanlarımıza ek protokol düzenlenecektir. Yıllık bazda TÜİK yüzde 64.86 olarak açıklanan enflasyonlara mağdur etmemek adına yüzde 75 zam yapılacaktır.  Çalışanlarımıza ücret sisteme uygulanacaktır. Çalışma yılı olarak sınıflandırma, mezuniyet durumuna göre sınıflandırma, personel niteliğine göre sınıflandırma yani ustabaşı çalışanlarımıza bayram ikramiyesi verilecek. Dini Bayram ve Cumhuriyet Bayramı olmak üzere yılda üç kez memur işçi ve YÜNTAŞ çalışanlarımızı kapsayacak ayrım yapılmadan bayram ikramiye verilecektir. Çalışanlarımızın haklarını ortadan kaldırırken Milliyetçi Belediyecilik anlayışıyla ayırmadan Afyonkarahisarımıza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN