19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı! 19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı!

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un seçim vaatleri arasında yer alan Alternatif Otopark Projesinden, Yeni yol ve imkanlara ve yeni üst geçitler dikkat çekiyor. Özellikle şehir içi ulaşımında öncelikli olarak yeni otopark alanları oluşturulacağını söyleyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Vatandaşa aracını park edeceği alternatif yerler gösterildikten sonra yol kenarındaki araç parkları en az seviyeye çekilecek. İlk etapta Belediye Şehir Çarşısı arkasına bin 200 araçlık otopark yapılacak. Bağ-Kur binası alanı en geniş kapasitesiyle en kısa sürede hizmete açılacak. Bizce malum olan diğer otopark alanlarında da acil şekilde çalışmalar yapılarak 7 bin araçlık kapalı otopark alanı oluşturulacak. Uzun vadede şehir merkezindeki yoğunluğun şehrin çevresine yayılabilmesi için yine bizce belli olan yol haritasına göre hareket edilecek” dedi.  
YENİ YOL VE İMKANLAR OLUŞTURULACAK
Yeni Yol ve İmkanların oluşturulacağına dikkat çeken Küçükkurt, “Ali Çetinkaya Gar yanındaki Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsünden OSB’ye doğru yapılması gereken yol çalışması gerçekleştirilecek. Maliye Kavşağındaki yoğunluk azalacak, OSB güzergahı alternatif yoldan şehir merkezine bağlanacak.  Özellikle Park Afyon Kavşağı, Müze Kavşağı ve Çevre yolu üzerindeki acil ihtiyaç noktaları başta olmak üzere trafiğin yoğun olduğu yerlerde üst geçitler inşa edecek. Kullanım kolaylığı için üst geçitler asansörlü ve yürüyen merdivenli olarak tasarlanacak” diye konuştu. 
GÜNEY ÇEVRE YOLU OLUŞTURULACAK
Güney Çevreyolunun oluşturulacağına belirten Başkan Adayı Küçükkurt sözlerine şöyle devam etti: “Kanlıca-Hıdırlık-Olucak güzergahı bir tünelle Alparslan Türkeş Köprüsü güzergahına bağlanarak Kurtuluş Caddesinin alternatif güzergahı oluşturulacak. Şehir trafiğinde  rahatlama yaşanırken, Kanlıca Bölgesi ile tarihi kent dokusunun bulunduğu bölgeler birbirine bağlanmış olacak” diye konuştu.

Editör: Duygu Özger