Müdür Sünnetci: “Cumhuriyetimizin 102. Yılı Büyük Bir Gurur Kaynağımızdır”
Müdür Sünnetci: “Cumhuriyetimizin 102. Yılı Büyük Bir Gurur Kaynağımızdır”
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Bayramı’nın, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olduğunu ifade eden Başkan Köksal, “29 Ekim, bağımsızlığını, iradesini ve geleceğini kendi elleriyle inşa eden bir milletin onur günüdür. Cumhuriyet, bu toprakların en büyük devrimidir; bir halkın esareti reddedip onuruyla ayağa kalkışının adıdır.” dedi.

Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 102 yıl önce sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi armağan ettiğini belirterek, “Cumhuriyet, özgür düşüncenin, bilimin, sanatın, hukukun ve eşit yurttaşlığın adıdır. Kadınların toplumda söz sahibi olduğu, gençlerin umutla geleceğe yürüdüğü bir Türkiye idealini yaşatmak hepimizin görevidir.” ifadelerini kullandı.

BEN DE BİR CUMHURİYET KADINI OLARAK

“Ben de bir Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’ün ‘Cumhuriyet; sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ sözünü her daim yüreğimde taşıyorum” diyen Başkan Köksal, Cumhuriyet’i koruma ve gelecek kuşaklara daha güçlü aktarma sorumluluğuna vurgu yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi olarak her hizmeti Cumhuriyet’in değerlerine yakışır şekilde yürüttüklerini belirten Köksal, “Biliyoruz ki Cumhuriyet, sadece geçmişimizin değil, geleceğimizin de teminatıdır” dedi.

Başkan Köksal, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

Kaynak: CEMİLE KAYTAN