Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey’i ziyaret ederek, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan karma sergiyi gezerek incelemelerde bulundu. Kursiyerler tarafından el emeği göz nuru eserleri tek tek inceleyen Başkan Köksal, kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

EBER SARISI’NIN TESCİLİNİ ALACAĞIZ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey ve kursiyerlerin emeği ile hazırlanan sergiyi gezdiklerini ifaden Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Gerçekten hepsi birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler var. Ben eserler ile ilgili emeği geçen başta Semra Güzbey olmak üzere öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Burada ayrıca Eber Sarısı sadece bizim yöremize özgü olarak yetişen endemik bir bitki olan ve korunması tescilli bitkisinin iğne uyasından kadın arkadaşlarımız yapmışlar onunda inşallah tescilini alacağız” dedi.

EMEKÇİ ARKADAŞLARIMIZA DESTEK BİZDEN

Önümüzdeki süreçte kadın emekçilerin ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin kendilerine daha çok Pazar açmak o ürünleri yeni alıcılar bulabilmek adına yerel yönetimler olarak üzerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Başkan Köksal, “Üretim sizden diyoruz bütün emekçi arkadaşlarımıza destek bizden. İnşallah onlar üretim yaparak boş zamanlarını değerlendirecekler. Aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Ekonomik bakımdan bir gelir elde edecekler. İlimizin de bu noktada kadın emeğinin bütün Türkiye’ye duyuracaklar. Ben onlara inanıyorum ve güveniyorum. Onların nezdinde Semra hocamıza birkez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi! Emirdağlılar Belçikalıların damak tadını değiştirdi!

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN