İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin üretim gücü, ihracat potansiyeli ve istihdam kaynağı olan tekstil sektörünün bugün ekonomik krizin en ağır darbelerini yaşadığını vurguladı. Başkan Mısırlıoğlu, “Bir zamanlar dünyanın kumaşını dokuyan ülke olarak anılan Türkiye, bugün can çekişen bir tekstil endüstrisine sahip hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı!
Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı!
İçeriği Görüntüle

Başkan Mısırlıoğlu, 2025’in ilk yarısında Bangladeş ve Vietnam gibi ülkelerin tekstil ihracatlarını çift haneli oranlarda artırdığına dikkat çekerek, Türkiye’nin ihracatının ise yüzde 6,9 oranında gerilediğini söyledi. 2022 yılında 22 milyar dolar olan tekstil ihracatının bu yıl 17 milyar dolara düşmesinin beklendiğini ifade eden Başkan Mısırlıoğlu, bu tablonun yalnızca bir sektörün değil, Türkiye ekonomisinin yönetimindeki büyük başarısızlığın yansıması olduğunu belirtti.

“ÜLKE ÜRETİMDEN KOPARILDI”

Başkan Mısırlıoğlu, ekonomik politikaların öngörüsüzlüğü, döviz kuru istikrarsızlığı, yüksek enerji maliyetleri ve artan işçilik giderlerinin üretimi neredeyse imkânsız hale getirdiğini söyledi. Yüz binlerce emekçinin ekmek kapısı olan tekstil fabrikalarının kapandığını, ihracatçı firmaların üretimi durdurduğunu ve küçük işletmelerin iflasla boğuştuğunu vurguladı.

“Bugün geldiğimiz noktada, hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları sonucu Türkiye üretimden koparılmış, ithalata mahkûm edilmiştir” diyen Başkan Mısırlıoğlu, ülkenin sanayi gücünün giderek zayıfladığını ifade etti.

“MÜJDE DEĞİL, ZAM GELİYOR”

Diyarbakır’da petrol bulunduğuna ilişkin yapılan açıklamaları da değerlendiren Başkan Mısırlıoğlu, bu tür açıklamaların halkta artık karşılık bulmadığını dile getirdi. “Ne zaman petrol bulduk deseler, ertesi gün akaryakıta zam geliyor. Ne zaman doğalgaz bulduk deseler, faturalar kabarıyor” diyen Başkan Mısırlıoğlu, daha petrolün varlığı laboratuvar testleriyle bile netleşmeden pompada fiyatların değiştiğini söyledi.

“Milletin refahını değil, kasayı doldurma derdine düşen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” diyen Başkan Mısırlıoğlu, her müjdenin artık yeni bir zam habercisine dönüştüğünü, ekonomi politikasının adeta ‘zamla yaşamak’ üzerine kurulduğunu ifade etti.

“GERÇEK MÜJDE REFAH ARTIŞIDIR”

Ekonomideki yanlış adımların yalnızca tekstil sektörünü değil, gıda, inşaat, sanayi, tarım ve hizmet sektörlerini de çökerttiğini belirten Başkan Mısırlıoğlu, “Her alanda başarı masalları anlatılırken, sahadaki gerçek; kapanan fabrikalar, işsiz kalan insanlar ve umudunu yitiren üreticilerdir” dedi.

“Üretim olmadan istihdam, istihdam olmadan refah, refah olmadan da güçlü bir Türkiye olmaz” sözleriyle açıklamasını sonlandıran Başkan Mısırlıoğlu, gerçek müjdenin petrol bulmakta değil, milletin refahını artırmakta gizli olduğunu vurguladı. “Bizim hedefimiz, zamla övünen değil, üreterek büyüyen bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gamze Karabulut