Ramazan Bayramı yaklaşırken, insanlar lezzetli yemekler ve tatlılarla birlikte keyifli zaman geçirme isteğiyle doluyor. Ancak uzmanlar, bayram tatilinin kilo almadan ve sağlıklı bir şekilde geçirilebileceğini söylüyorlar. Özellikle çocuklarda görülen karaciğer yağlanması gibi sağlık sorunlarını önlemek için dikkatli olmak önem taşıyor.

Bayramda Kilo Alimina Dikkat 20190613130953

Şeker Tüketimi ve Karaciğer Sağlığı

Uzmanlar, yüksek miktarda şeker tüketiminin kan şekerini hızla yükselteceğini ve vücutta yüksek insülin seviyelerine yol açarak yenilen şekerin yağ olarak depolanmasına neden olabileceğini belirtiyorlar. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit'e göre, bu durum eskiden sadece ileri yaşlarda ve genellikle obez bireylerde görülürken, günümüzde çocuklarda da sağlıksız beslenme alışkanlıklarıyla birlikte ortaya çıkabiliyor.

Sağlıklı Beslenme İpuçları

Hülya Yiğit, Ramazan Bayramı süresince sağlıklı beslenme alışkanlıklarını korumanın önemine değiniyor. Şeker tüketimini abartmamak ve özellikle çocuklarda dikkatli olmak gerektiğini vurguluyor. Özellikle kuru meyvelerin tercih edilmesini öneren Yiğit, bunun kan şekerini kontrol altında tutmaya ve bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Karaciğer Yağlanmasına Dikkat!

Beslenme uzmanları, özellikle çocuklarda karaciğer yağlanması riskine dikkat çekiyorlar. Yiğit, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının çocuklarda da bu tür sorunlara yol açabileceğini belirtiyor ve şekerli gıda tüketimini sınırlamanın önemini vurguluyor.

2024-KPSS Lisans başvuruları başladı! 2024-KPSS Lisans başvuruları başladı!

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim ön planda olmalı. Beslenme uzmanlarının önerilerini dikkate alarak, bayram tatilinin keyfini çıkarırken sağlığınızı da korumak mümkün olacaktır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN