AGC’den Baştürk’e ziyaret! AGC’den Baştürk’e ziyaret!

Bedelli askerlik için 28 gün kışla zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik bilgiler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyadan konuyha ilişkin yorumlarda bulunan gençlerin, ‘kışlasız bedelli askerlik’ talepleri için destek almak amacıyla kampanyalar düzenledikleri görüldü. DEVA partisi de gençlere konuya ilişkin bir destekte bulunarak kışla zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili TBMM’ye öneri sundu.

Bedelli Askerlik İçin 28 Gün Zorunluluk Şartı Kaldırılacak mı?

Yıllardır gençler, 2011-2014 yılları arasında olduğu gibi bedelli askerlikte kışlalarının kaldırılması çağrısında bulunuyor. Bu konuda ‘kışlasız bedelli askerlik’ adıyla hazırlanan uygulamanın tekrar hayata geçirilmesini istiyorlar.

DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, bu gençlerin gündemine ilişkin bir yasa tasarısını TBMM’ye sundu. Peki bedelli askerlik uygulamasında 28 gün kışla zorunluluğu kaldırılacak mı? İşte ayrıntılar..

Gençlerden ‘Kışlasız Bedelli’ Talebi

Bedelli askerlik görevi nedeniyle askerlik görevini tamamlamak isteyenler altı ayda bir güncellenecek ücretli askerlik yüküne başvuruda bulunuyorlar. 28 gün kışlada kalma zorunluluğu gençler arasında bir tartışma konusu haline geldi. Sosyal medyada ‘kışlasız bedelli askerlik’ talep eden bir hareket geliştiren gençler, işsizlik ve aile sorumluluğu nedeniyle bu durumun ortadan kaldırılmasını istiyorlar.

Siyasi Partilerden Gençler İçin Destek

Gençlerin talepleri dikkate alınarak siyasi partilerden destek geldi. Deva Partisi, konuya ilişkin önemli bir adım attı ve gençlerin taleplerini Kongre gündemine alarak ‘kışlasız bedelli’ çağrısını gündeme getirdi. Gençler tüm partilerden destek bekliyor. Bu sayede ücretli birliklerin görevlerinin kaldırılması ekonomiye bile katkı sağlayacak.

DEVA Partisi’nin Kanun Teklifi

DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, geçtiğimiz günlerde 28 günlük kışla görevinin kaldırılması için TBMM’ye yasa tasarısı sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekmen, öneriyi şöyle gerekçelendirdi:

“Bedelli askerlik için kışla zorunluluğunun kaldırılması, bunu yapmak zorunda olanların iş ve sosyal yaşamları üzerindeki olumsuz etkiyi en aza indireceği gibi, devletin de kışla zorunluluğundan kurtulmasına olanak sağlayacaktır.”

Kaynak: GAMZE KOÇAK