Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında toplandı. Toplantıda sığınmacılar ile ilgili karar alındı. Alınan kararla sığınmacılardan alınan ücretler 25 kat artırıldı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi M. Emin Birliktir, sığınmacılar ile ilgili alınan karara istinaden söz aldı. Birliktir, sığınmacılara artırılan25 kat artırım hariç tüm verilen kararlara önemsiyorum. Ama biz emsal bir milletiz. Tarih boyunca da emsal olmuş. Dolayısıyla ben onları halen daha misafir gözüyle bakıyorum. Misafir olarak da devam edilmesini istiyoruz. 25 kat  artırıma da karşı olduğumu belirtmek istiyorum” dedi. 

I M G 20240502 W A0195

Bunun üzerine söz alan Belediye Başkanı Köksal, “Misafirliğin belli bir süresi olur. Bu misafirlik fazlası ile sürdü. Afyonkarahisar’da ev sahibi olmaya başladılar. Bu yönde de bizim seçim vaatlerimiz de sığınmacıların buradan gönderilmesi şeklinde bir sözümüz vardı. Vatandaş yüzde 51 oy verip seçtiğine göre bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Bu noktada da Gazi İsmail Çavuşun torunuyum. Bu topraklar için dedem canını ortaya koymuş. Benim dayım rahmetli Albaydı. Bu topraklar canını ortaya koymuş şerefli bir Türk Subayıydı. Bugün Allah Korusun bu memlekette bir savaş çıksa birileri gelip işgal etmeye kalksa bir dakika bile düşünmeden cepheye koşan kanımın son damlasına kadar bu vatanı savunurum. Ben inanıyorum, belediye meclisinde bulunan bütün arkadaşlarımızda benimle aynı hassasiyeti taşıyor. Ancak görüyorum ki kendi vatanını terk edip giden, kendi vatanında direnmeyen kendi vatanında savaşmayan insanların benim vatanıma, benim memleketime bir hayrı olacağını düşünmüyorum” diye konuştu. 

Öğrenciler okulları için hayır çarşısı açtı! Öğrenciler okulları için hayır çarşısı açtı!

I M G 20240502 W A0194

Başkan Köksal’ın konuşmasının ardından Birliktir belediye meclisinden ayrıldı. Birliktir’in Belediye Meclisinden ayrılmasının ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil söz aldı. Karanfil, “Şuanda AKP Meclis Üyesi Mahmut Emin Birliktir’in konuşmasını yapıp Sayın Başkanımız Burcu Köksal konuşurken dışarıya çıkıp terk etmesini kınıyorum. Ayıplıyorum. Yanlış buluyorum” dedi.

Kaynak: Gamze Koçak