Genç yarışmacı Berk Göktaş, performansıyla göz doldururken Kim Milyoner Olmak İster’in geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde başarısıyla tüm tebrikleri toplamış ve 1 milyon TL değerindeki 12. soruya da doğru cevap vermişti. Göktaş, bu akşam Milyoner’de 5 milyon TL değerindeki 13. soruyu yanıtlamaya çalışacak. Peki, Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru açıldı mı?

Yarışma tarihinde unutulmaz anlara tanık olundu. Bir yarışmacı, tüm soruları doğru yanıtlamanın ötesinde, rekor bir ödülün de sahibi oldu. Yarışmanın nefes kesen son anlarında, Berk Göktaş, büyük ödül olan 1 milyon liralık soruyu doğru cevapladı. Tartışmasız dikkatleri üzerine çektiği bu an, tarihi bir dönemin önemli bir olayını bilgiye dönüştürmenin muhteşem bir örneği oldu.

Sorularda; "23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleşmiştir?" diye soruldu ve şıklar şu şekildeydi:

A- Mustafa Kemal Paşa, Antep,

B- Kâzım Karaberkir Paşa, Erzurum,

C- Miralay İsmet, Malatya,

D- Fevzi Paşa, Kozan.

Göktaş, yarışmanın kritik noktasında, seyircilerle birlikte düşündü. Oynadığı seyirci joker hakkında çoğunluk C şıkkını, yani Miralay İsmet'in Malatya iliyle eşleştiğini düşünerek yüzde 47 oranında tercih etti. Fakat Göktaş, bu görüşü reddederek kendi bilgi ve sezgisini kullanarak Fevzi Paşa'nın Kozan ile olan bağını doğru yanıt olarak seçti. Sonunda bu cesur karar, ona büyük ödül olarak 1 milyon TL getirdi.

Ancak durum bununla sınırlı kalmadı. "Kim Milyoner Olmak İster" programının tarihinde ender rastlanan bir durum daha yaşandı; Berk Göktaş, ekstra bir başarı göstererek 5 milyon TL değerindeki final sorusunu açtırmayı da başardı. Bu heyecan dolu anları izleyenler tarafından uzun süre unutulmayacak ve Göktaş'ın zekası, kendine güveni ve bilgi birikimi alkışlarla anılacak.

Kaynak: BÜLTEN