Cuma gününü yüzde 0,95 düşüşle 13.943,87 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, yeni haftaya toparlanma eğilimiyle başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 84,53 puan artış kaydetti.

Devlet desteğiyle başladı, milyonluk üretime dönüştü
Devlet desteğiyle başladı, milyonluk üretime dönüştü
İçeriği Görüntüle

Bankacılık endeksi yüzde 1,44, holding endeksi ise yüzde 0,80 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,06 ile ulaştırma olurken, en fazla kaybettiren sektör yüzde 3,76 ile finansal kiralama ve faktoring oldu.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ İYİMSERLİK ETKİLİ OLDU

Küresel piyasalarda, ABD ile İran'ın karşılıklı saldırılara ara vermesinin ardından haftanın ilk işlem gününde pozitif bir görünüm öne çıktı. Bu gelişmenin Borsa İstanbul'daki yükselişi de desteklediği değerlendiriliyor. Analistler, bugün yurt içinde önemli bir veri akışının bulunmadığını belirtirken, yurt dışında Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini ifade etti.

Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 14.200 ve 14.300 puan seviyeleri direnç, 14.000 ve 13.900 puan seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA