“Bugün akşam yemeğinde ne yesem?” veya “Bugün ne yapsam?” diye merak ediyorsanız bu menüyü öneriyoruz. Damak tadınıza uygun tarhana çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, havuçlu tarator tarifleri ve mevsim salata tariflerini burada bulacaksınız. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

AKŞAMA LEZZETLİ TARİFLER

Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler

Üç yemek kaşığı toz haldeki tarhana

Bir çorba kaşığı salça

Bir çorba kaşığı tereyağı

Bir çay kaşığı nane

Tuz

Bir çay kaşığı kırmızıbiber

Bir yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Tavaya bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip yağda kızartın. Beş su bardağı su ekleyin. Ayrı bir kapta bir su bardağı su ve Tarhana tozunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı kabına ekleyin. Yaklaşık 15 ila 20 dakika kadar pişirin. Servis yaparken bir çay kaşığı kırmızı pul biber ve bir çay kaşığı nane ekleyin.

Körili Tavuklu Pilav Tarifi

Malzemeler

İki küp tavuk suyu bulyon

İki su bardağı baldo pirinç

Üç su bardağı sıcak su

Üç yemek kaşığı ayçiçek yağı

200 g tavuk göğsü

Bir tatlı kaşığı köri

Bir tatlı kaşığı zerdeçal

İki adet havuç

Geniş tabanlı bir tencereye ayçiçek yağını dökün. Soğuk suyla yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin. Kıyılmış tavukları ekleyin. Orta ateşte bir ila iki dakika kadar pişirin. Soyulmuş ve ince doğranmış havuçları ekleyip iki dakika kızartın. Köri ekleyin. İki küp tavuk suyunu 3 bardak sıcak suda eritip zerdeçalı tencereye ekleyin. Yirmi dakika kısık ateşte kaynatıp on dakika dinlendirin.

Havuç Tartor Tarifi

Malzemeler

Altı adet soyulmuş rendelenmiş havuç

Üç diş sarımsak

Bir buçuk su bardağı yoğurt

Üç yemek kaşığı sıvı yağ

Bir çay kaşığı tuz

4.7 Büyüklüğünde Deprem! 4.7 Büyüklüğünde Deprem!

Rendelenmiş havuçları bir tencereye koyun ve yağı dökün. Yumuşak oluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Havuçlara ince kıyılmış sarımsak eklerseniz havuçlar nemi serbest bırakacak ve tekrar emmeye başlayacaktır. Havuçları 4-5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurdun üzerine tuz ekleyip iyice karıştırın. Soğutulmuş havuçları yoğurtla karıştırın ve hazır.

Mevsim Salatası Tarifi

Malzemeler

Yarım göbek kırmızı lahana

İki adet havuç

Bir göbek marul veya kıvırcık

Yarım demet roka

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

İsteğe göre üç dört kaşık haşlanmış mısır

Tuz

Bir limonun suyu

Zeytinyağı

Göbek marulu yıkayıp dörde bölün. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaseye koyun. Limon suyu ve tuzu ekleyip ellerinizle iyice ovalayın. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Tuz ve sirke ekleyip bir süre bekletin. Daha sonra tekrar yoğurmaya ve ovalamaya devam edin. Havuçları rendeleyin. Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın. Marul dilimlerini çiçek şeklinde salata tabağına yerleştirin. Havuçları ve mor lahanaları dönüşümlü olarak dört tarafına dizin. Arzu ederseniz üzerine haşlanmış mısır serpin. Salatanın ortasına roka ve maydanoz yapraklarını yerleştirin. Dereotu ile süsleyin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirin ve tadını çıkarın. Mor lahana da sirke ile ovulursa sirke ilavesine gerek kalmaz. Şimdiden bu menüyü deneyeceklere afiyet olsun!

Kaynak: GAMZE KOÇAK