Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, yaptığı açıklamada Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mevcut yönetim modelinin devlet kurumlarının işleyişine, ekonomik dengelere ve demokratik temsile zarar verdiğini savunan Bülbül, Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Demokrat Parti’nin demokrasi, adalet ve milli irade mücadelesini sürdüreceğini belirten Bülbül, çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.
İSTİKRAR DEĞİL, YOKSULLUK
Türkiye’nin denge ve denetleme mekanizmalarının zayıflatıldığı bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğunu ileri süren Bülbül, yetkinin tek merkezde toplanmasının yasama, yürütme ve yargı arasındaki kurumsal yapıyı olumsuz etkilediğini ifade etti. Söz konusu sistemin liyakat anlayışını da aşındırdığını savunan Bülbül, ekonomik tablonun vatandaş üzerindeki etkilerine değindi. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının emekli, işçi, memur ve asgari ücretlinin alım gücünü düşürdüğünü belirten Bülbül, çalışanların geçim mücadelesinin giderek ağırlaştığını kaydetti.
AFYON’DA ÜRETİCİNİN MALİYET YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR
Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’da üreticilerin ciddi maliyet sorunları yaşadığını dile getiren Bülbül, mazot, gübre, yem ve elektrik fiyatlarındaki artışın çiftçi ve besiciyi zor durumda bıraktığını belirtti. Üreticilerin mevcut koşullarda faaliyetlerini sürdürmekte güçlük çektiğini savunan Bülbül, tarımsal üretimin ithalata dayalı politikalar nedeniyle zarar gördüğünü ifade etti. Vergi sistemindeki adaletsizliğe de değinen Bülbül, düşük gelirli kesimlerin üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.
SEÇİM SİSTEMİNDE ADALETSİZLİK
Türkiye’deki ekonomik sorunların yanı sıra siyasi yapı ve seçim sisteminde de köklü değişikliklere ihtiyaç bulunduğunu belirten Bülbül, mevcut Siyasi Partiler Kanunu'nun parti içi demokrasiyi yeterince desteklemediğini savundu. Lider merkezli siyasi yapılanmaların liyakatli kadroların önünü kapattığını ileri süren Bülbül, seçim barajları ve Hazine yardımlarının dağıtımındaki eşitsizliklerin siyasi rekabeti olumsuz etkilediğini söyledi. Seçim süreçlerinde devlet imkânlarının kullanılmasına yönelik eleştirilerini de dile getiren Bülbül, mevcut düzenin toplumun farklı kesimlerinin Meclis'te adil biçimde temsil edilmesini zorlaştırdığını kaydetti.
GÜÇLÜ DEMOKRASİ VE ÜRETEN EKONOMİ
Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların aşılması gerektiğini belirten Bülbül, çözüm önerilerini şu üç maddeyle sıraladı:
1. Güçlendirilmiş, şeffaf ve denetlenebilir bir Hukuk Devleti rejimine derhal dönülmelidir.
2. Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Sistemi, parti içi demokrasiyi ve temsilde adaleti esas alacak şekilde baştan aşağı yenilenmelidir.
3. Ranta ve ithalata dayalı ekonomi yerine üretime, istihdama, liyakate ve adil gelir dağılımına odaklanan politikalar hayata geçirilmelidir.
Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak vatandaşların, esnafın, çalışanların ve çiftçilerin sorunlarını gündeme taşımayı sürdüreceklerini belirten Bülbül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak; hemşerilerimizin, esnafımızın, çalışanlarımızın ve üreten çiftçimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Kırat’ın şanlı bayrağı altında adalet, hürriyet ve refah mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.



