Burhan Felek, 11 Mayıs 1889'da Üsküdar'da dünyaya geldi. Eğitimine özel bir okulda başlayan Felek, hukuk fakültesini başarıyla tamamladı. Gazetecilik kariyerine amatör olarak başlayan Felek, zamanla birçok önemli gazetede çalıştı ve foto muhabirliği ile tanındı. Spor yazarlığına da adım atan Felek, 72 yıl boyunca hiç ara vermeden mesleğini sürdürdü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde de aktif olarak görev yapan Burhan Felek, Sedat Simavi'nin başkanlığı bırakmasından sonra 1949 yılında başkanlığa seçildi. Toplamda 26 yıl başkanlık yapan Felek, Türk sporunda da önemli yöneticilik görevlerinde bulundu. Balkan ve Akdeniz Oyunları'nın kurucuları arasında yer aldı ve Olimpiyat Oyunları'nda da yöneticilik görevini üstlendi.

Sadece spor ve gazetecilikle sınırlı kalmayan Burhan Felek, birçok kitap ve film senaryosu da kaleme aldı. Türk sporuna ve kültürüne yaptığı katkılardan dolayı uluslararası ödüller de kazanan Felek, Türkiye'de birçok spor tesisi ve organizasyona adının verilmesiyle de anılıyor.

Kırkpınar Marşı'nın bestekarı Beyazıt Sansı’nın ölüm yıldönümü! Kırkpınar Marşı'nın bestekarı Beyazıt Sansı’nın ölüm yıldönümü!

Bugün, Burhan Felek'in ölüm yıl dönümünde Türkiye, onu saygı ve minnetle anıyor. Mücadeleci ve öncü ruhuyla Basın ve Spor dünyasında iz bırakan Burhan Felek, Türk toplumuna ilham olmaya devam ediyor. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan