Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Ortadoğu Sosyolojisi ve Antropolojisi Anabilim Dalı Başkanı Diplomat Prof. Dr. Burhan Köroğlu Moritanya’nın Başkenti Nuakşot’a büyükelçi olarak atandığı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güzbey ailesinin damadı olan diplomat Prof. Dr. Burhan Köroğlu Moritanya’nın Başkenti Nuakşot’a büyükelçi olarak atandı.

30. Yıla Merhaba! 30. Yıla Merhaba!

BURHAN KÖROĞLU KİMDİR?

1962 yılında İstanbul’da doğdu. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nü bitirdi (1985). Ürdün Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans yaptı (1993). Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu (1991). Aynı fakültede doktora çalışmasını tamamladı. (2001). 2008 yılına kadar İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Ortadoğu Sosyolojisi ve Antropolojisi Anabilim Dalı Başkanı. Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Ürdün Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. İslam felsefesi başlığı altında, Endülüs düşüncesi, Yeni Platonculuk, İslam siyaset düşüncesi ve kelam ilmi alanlarında çalışmakta. Türkçe, İngilizce ve Arapça tercüme ve telif eser ve makaleleri mevcuttur. Nurdan Güzbey Köroğlu’nun eşi. Yusuf, Furkan ve Ayşe Sare’nin babası.  >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan