Burdur Devlet Hastanesi’nde hemodiyaliz seansı sonrası fenalaşan 6 hastadan, 4’ü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne, 2’si ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi’ne nakledildi. Hastaların durumu hakkında bilgi almak ve ziyaret etmek amacıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Samsun Milletvekili Murat Çan ile birlikte hastanelere ziyaretler gerçekleştirildi.

CHP heyeti, devlet hastanesindeki ziyaretlerinde yetkililer tarafından hastalarla veya yakınlarıyla görüşmenin mümkün olmadığı belirtildi. Ancak, AFSÜ Hastanesi’ne yapılan ziyaret sırasında sadece bir hasta yakınıyla görüşme imkanı sağlanabildi.

Faruk Duha Erhan, CHP heyeti olarak özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunmasına son derece önem verdiklerini vurguladı. Buna rağmen, kamuoyunu ilgilendiren bu olayla ilgili bilgi alma taleplerinin karşılanmadığını ve olayın gizlenmeye çalışıldığını belirtti.

Faruk Duha Erhan, hastanelerde bu tür olayların yaşanmaması ve vatandaşların sağlığının zarar görmemesi için CHP olarak mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. CHP’nin tüm kademeleriyle halkın yanında olacağını ve halkın sağlığını koruma noktasında kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: GAMZE KOÇAK