Yerel seçimler sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2019 yerel seçimlerinde kazandığı ancak 2024 yerel seçimlerinde kaybettiği ilçe ve beldeler merak konusu oldu.  CHP’nin Afyonkarahisar’daki son durumunu sizler için derledik.

Türkiye yerel seçimlerde oyunu kullandı. Afyonkarahisar'da yerel seçimin ardından ilçe ve beldelerdeki son durum da merak edilmeye başlandı. Buna göre; Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar’da 4 olan belediye sayısını da 6’ya yükseltti.

CHP 10 YILLIK DAZKIRI’YI KAYBETTİ

Afyonkarahisar Merkez Belediyesi çok partili dönemden sonra ilk defa CHP tarafından kazanıldı. CHP’nin adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

Dinar gibi nüfus yoğunluğu kalabalık bir yerleşim yerini CHP’nin adayı Veysel Topçu kazanırken, 10 yıldır yönettiği Dazkırı’yı kaybederek AK Parti’nin en genç adayı Fatih Çiçek’e kaptırdı. CHP yönetiminde olup AK Parti’nin kazandığı bir diğer ilçe ise İhsaniye oldu.  

EVCİLER’DE CUMHUR İTTİFAKI KAYBETTİ

MHP tarafından yönetilen Başmakçı ise yine CHP tarafından kazanılan ilçeler arasında yer aldı.

Afyon’un 4 ilçesi YSK’ya başvuracak! Afyon’un 4 ilçesi YSK’ya başvuracak!

CHP, Evciler ilçesinde de seçimi kazanan taraf oldu. Cumhur İttifakının belediye başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakının adayı olan Ali Dede Savaş, CHP’nin kadın adayı Berrin Uğurlu’ya karşı seçimi kaybetti.

Karaadilli Beldesi’nde de CHP adayı Ak Parti adayı geride bırakarak seçim kazandı.  Yeşilçiflik beldesinde de yine CHP kazandı.

Kaynak: NURBANU SOY